Κώστας Ηλιάκης: Παρουσία Χαρδαλιά οι αυριανές εκδηλώσεις μνήμης του αείμνηστου «Ίκαρου»

Κρήτη
Κώστας Ηλιάκης: Παρουσία Χαρδαλιά οι αυριανές εκδηλώσεις μνήμης του αείμνηστου «Ίκαρου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κώστας Ηλιάκης, χειριστής μαχητικού αεροσκάφους F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, πέταξε στις 23 Μαρτίου 2006 για τελευταία φορά σε αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών ανατολικά της Κρήτης

Παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά  θα τιμηθεί αύριο Δευτέρα, 23 Μαΐου στο χώρο του μνημείου του στην Κάρπαθο, η μνήμη του αείμνηστου «Ίκαρου» Κώστα Ηλιάκη  με την συμπλήρωση 16 ετών από τον θάνατο του…

Ο Κώστας Ηλιάκης, χειριστής μαχητικού αεροσκάφους F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, πέταξε στις 23 Μαρτίου 2006 για τελευταία φορά σε αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών ανατολικά της Κρήτης.

Πάνω από την Κάρπαθο, κατά τις αερομαχίες, δέχτηκε δολοφονικό χτύπημα - για πολλούς σκόπιμο, για κάποιους άλλους λόγω αδεξιότητας - από τουρκικό αεροσκάφος και κατέπεσε στο Αιγαίο, με τραγική δυστυχώς κατάληξη.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΕΘΑ, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, θα μεταβεί στη νήσο Κάρπαθο, για να παραστεί ως Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργανώνουν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και οι Δήμοι Καρπάθου και Χανίων, με αφορμή τη συμπλήρωση 16 ετών από το θάνατο του Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη και θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων στην Κάρπαθο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στη νήσο Κίναρο, όπου θα αποτίσει φόρο τιμής στους τρεις ήρωες Πεσόντες εν ώρα καθήκοντος Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και θα συναντηθεί με τη μοναδική κάτοικο του νησιού, την κυρά Ρηνιώ (κ. Ειρήνη Κατσοτούρχη).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  τιμής και μνήμης που συνδιοργανώνουν στην Κάρπαθο η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων έχει ως εξής:

Στις 12 μ.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία στις 12:15 μ.μ. πραγματοποιηθούν ομιλίες. Ακολούθως στις 12:25 μ.μ. θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων, στις 12:35 μ.μ. θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, και στις 12:36 μ.μ. θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News