Κρήτη: Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών και οι απόψεις των βουλευτών (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών και οι απόψεις των βουλευτών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκλήρωση του έργου και εκλογές στο τέλος της τετραετίας και από την άλλη άμεση προσφυγή στις κάλπες, είναι οι εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τα σενάρια περί εκλογών στις αρχές Οκτωβρίου

 

  • Η αντιπολίτευση «βλέπει» πρόωρες εκλογές και η κυβέρνηση κάνει λόγο για ολοκλήρωση της τετραετίας
  • Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν νωρίτερα στις κάλπες

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αναπτύσσονται ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας με φόντο τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η ημερομηνία που διέρρευσε είναι η 2η μέρα του Οκτώβρη, χωρίς ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός να έχει ανοίξει τα χαρτιά του και στελέχη της κυβέρνησης να εξακολουθούν να μιλούν για εκλογές με την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Σταθερά υπέρ των πρόωρων εκλογών όσο γίνεται νωρίτερα τάσσονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσαν έτοιμοι ενόψει των εκλογών και ανάγκη αλλαγής όπως επισήμαναν της πολιτικής υπέρ της πλειοψηφίας των κοινωνικών στρωμάτων.

Κυβερνητικές πηγές πάντως, επιμένουν πως η απάντηση του πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της τετραετίας παραμένει η πρώτη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο δεν παραβλέπουν πως υπάρχει μία σειρά από λόγους που θα δικαιολογούσαν προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, πριν δηλαδή έρθει ο χειμώνας, ο οποίος όλοι προεξοφλούν ότι θα είναι δύσκολος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News