ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Κρήτη
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Ανδρουλάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο-δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ για καλύτερες μέρες για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Σήμερα η παρουσίας σας είναι συγκλονιστική. Είναι καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε τη χθεσινή εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ο Νίκος Ανδρουλάκης... Μια ομιλία η οποία κινήθηκε σε εσωτερικό μοτίβο, κινήθηκε σε ενωτικό κλίμα, με ένα προσωπικό «ευχαριστώ», μάλιστα, στους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στο εξωτερικό πολιτικό μοτίβο περιελάμβανε μια σφοδρή διμέτωπη επίθεση σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με μήνυμα για μια αναγκαία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση...

Οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο γεμάτο από κόσμο κλειστό του Τάε-Κβον Ντο ξεκίνησαν με αξιοσημείωτη καθυστέρηση μιάμισης και πλέον ώρας από την επίσημη ώρα έναρξης. Η αυλαία άνοιξε υπό τους ήχους του “Chariots Fire” τού τεράστιου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη. Σε όλες τις καρέκλες υπήρχαν ελληνικές σημαίες αλλά και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέβηκε από τις εξέδρες προς την αρένα του γηπέδου, με τον κόσμο να τον υποδέχεται με θερμό χειροκρότημα. Ομοίως θερμό ήταν το χειροκρότημα και προς τους Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι σε μια συμβολική κίνηση ενωτικών μηνυμάτων κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο.

Μαζί τους στις πρώτες σειρές βρέθηκαν ιστορικά στελέχη, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Πέτρος Ευθυμίου αλλά και η Μιλένα Αποστολάκη, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Γιάννης Πανούσης και ο Κίμων Κουλούρης.

Η ομιλία Ανδρουλάκη

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους που ήρθατε από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις τρίτες χώρες. Θέλω να ευχαριστήσω για τη συνολική τους προσφορά στην παράταξη τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μεγάλη απούσα είναι η μεγάλη μας Φώφη. Θα είναι παρούσα στις καρδιές μας, γιατί έδωσε μάχη για να μείνει όρθια η παράταξη στα δύσκολα χρόνια», ανέφερε αρχικά στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά και στην απώλεια του τεράστιου Βαγγέλη Παπαθανασίου.

«Τον Δεκέμβρη, 270.000 δημοκρατικοί πολίτες υπέγραψαν τη νέα αφετηρία. Στις 8 Μάη, 180.000 μέλη έδωσαν εντολή για ένα νέο κόμμα. Είναι τώρα σειρά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε και θέλουμε, τιμώντας την ισχυρή εντολή που πήρα για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως «ο δικός μας λαός, που βίωσε τον “Αττίλα”, δεν μπορεί να δίνει κανένα δίκιο στους αναθεωρητές της ιστορίας, είτε λέγονται Πούτιν, είτε Ερντογάν», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε περήφανοι για τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν οι κυβερνήσεις μας, αλλά τώρα έχουμε μία νέα φιλοδοξία: να γίνουμε το πιο χρήσιμο κόμμα στον τόπο. Ένα κόμμα που έμαθε να εκσυγχρονίζεται. Πρέπει να μιλήσουμε με ευθύτητα για τα προβλήματα της νέας γενιάς, για τον πληθωρισμό, για την υγεία. Γι’ αυτό μιλώ για μια νέα σχέση ειλικρίνειας που θα βασίζεται σε ένα νέο πολιτικό ήθος. Οι προκλήσεις εντάσσονται σε ένα νέο γεωπολιτικό περιβάλλον. Πλέον τελείωσε η μεταψυχροπολεμική περίοδος. Οι νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ σημαντικές και πρέπει να προετοιμαστούμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

«Η διακυβέρνηση του τόπου πρέπει να σταματήσει να στηρίζεται σε κόμματα-καρτέλ. “Η Ελλάδα είναι μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής”, είπε πριν λίγο καιρό ο κ. Μητσοτάκης. Ποιότητα ζωής σημαίνει η πρόσβαση σε σύγχρονα μέσα μεταφοράς, ποιότητα ζωής σημαίνει ότι σε περίοδο ενεργειακής κρίσης η μετακίνηση με τα ΜΜΕ για τους ευάλωτους πρέπει να γίνεται δωρεάν. Δεν είναι ποιότητα ζωής να πληρώνει τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες στην υγεία», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. «Ο ελληνικός λαός περιμένει πολλά από εμάς για να έχει μια ποιοτική ζωή για τα παιδιά και τα εγγόνια του», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας πως «πρόθεσή μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις για να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλος που δε θα θυμίζει τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.».

Για τη στέγαση των νέων ανθρώπων

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στέγαση των νέων ανθρώπων. «Είμαστε περήφανοι που πρώτοι θέσαμε στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα μιας ολοκληρωμένης δημόσιας πολιτικής για τη στέγαση των νέων ανθρώπων, και της πρόσβασης σε αξιοπρεπή και προσιτή κατοικία, μέσω της δημιουργίας ενός δημόσιου αποθέματος κατοικιών τα οποία θα διατίθενται προς ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως κάνει η Πορτογαλία που έχει εντάξει 26.000 κατοικίες, η Ισπανία 20.000 και 10.000 η Ιταλία. Να μπορούν οι νέοι άνθρωποι να ξεκινήσουν τη ζωή τους στο δικό τους σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν πάνω από το 50% του εισοδήματός τους όπως συμβαίνει για πάνω από το 60% των συμπολιτών μας που νοικιάζουν το σπίτι στο οποίο μένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, δεύτερη μέρα του συνεδρίου, δίνεται το βήμα σε συνέδρους και στελέχη του Κινήματος, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου, πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης και πρώην προέδρου ΠΑΣΟΚ.

Αύριο Κυριακή, η τελευταία μέρα του συνεδρίου θα κλείσει με τις ψηφοφορίες για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Συγκίνηση: Το αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά

Από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά. Συγκινητικό ήταν πραγματικά το βίντεο-αφιέρωμα στη Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή το φθινόπωρο του 2021 έχοντας δώσει σπουδαία μάχη με την ανίατη νόσο, υπό τα χειροκροτήματα σε όλο το στάδιο, ενώ στη μνήμη της αείμνηστης προέδρου είχε εναποτεθεί ένα λευκό τριαντάφυλλο σε μια κενή θέση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News