Άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται σήμερα Σάββατο, 21 Μαΐου στην Κρήτη

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα Σάββατο, 21 Μαΐου στην Κρήτη με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το απόγευμα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, στο Ηράκλειο ο καιρός προβλέπεται αίθριος, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 35 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αναμένεται ηλιοφάνεια το πρωί, τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσεις και αναμένεται βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται στο Ρέθυμνο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14  έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος καιρός με πυκνές νεφώσεις, βροχές και διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη την διάρκεια της ημέρας στα Ανώγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται αρχικά στα Χανιά. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πυκνές νεφώσεις και νωρίς το βράδυ αναμένεται να εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα Σφακιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15  έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας προβλέπεται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν στην Ιεράπετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το απόγευμα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 22 Μαΐου

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι . Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά τοπικά θα αυξηθούν, οπότε και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και τοπικοί όμβροι στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 23 Μαΐου

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Προοπτική για την Τρίτη, 24 Μαΐου και την Τετάρτη, 25 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτκοί και στα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Την Τετάρτη σταδιακά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News