ΣΥΡΙΖΑ: Θα διαψεύσει και την Google ο κ. Οικονόμου;

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: Θα διαψεύσει και την Google ο κ. Οικονόμου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Google διαψεύδει Μητσοτάκη: Κρατικές υπηρεσίες έχουν το λογισμικό παρακολούθησης «predator» - Θα διαψεύσει και την Google ο κ. Οικονόμου;»

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το λογισμικό παρακολούθησης «Predator». «Θα διαψεύσει και την Google ο κ. Οικονόμου;» αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Πριν ένα μήνα είχαμε θέσει δημοσίως προς την κυβέρνηση το ερώτημα αν έχει προμηθευτεί το ελληνικό Δημόσιο το λογισμικό παρακολούθησης «predator» με αφορμή τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς για επιχειρηματικά συμφέροντα που επωφελούνταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έκτοτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αρνείται επανειλημμένα αποδίδοντας την παρακολούθηση σε ιδιώτη.

Η σημερινή αποκάλυψη της Google ότι κρατικοί φορείς στην Ελλάδα έχουν προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης predator και μάλιστα και για κινητά με λογισμικό android, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και βάζει ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ αυτής της σκοτεινής ιστορίας.

Θα διαψεύσει και την Google τώρα ο κ. Οικονόμου; Ή θέλει να πείσει πως οι κρατικές υπηρεσίες προμηθεύτηκαν το λογισμικό παρακολούθησης μόνο για τον εν λόγω δημοσιογράφο;

Επειδή πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας και θεωρούμε αδιανόητο να παρακολουθούνται παράνομα από κρατικές υπηρεσίες πολίτες και δημοσιογράφοι, καλούμε τη κυβέρνηση να δώσει καθαρές εξηγήσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News