Ρέθυμνο: Υπογραφή σύμβασης έργων για ΑμεΑ σε σχολεία

Κρήτη
Ρέθυμνο: Υπογραφή σύμβασης έργων για ΑμεΑ σε σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι θα λάβει χώρα η υπογραφή της σύμβασης

Τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ρεθύμνης» θα υπογράψει την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στις 2 το μεσημέρι, στην Τεχνική Υπηρεσία (κτίριο Δελφίνι)  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον ανάδοχο εργολάβο.

Με το συγκεκριμένες κατασκευαστικές εργασίες θα γίνουν τεχνικές τροποποιήσεις σε ευάριθμες σχολικές  μονάδες του Δήμου Ρεθύμνης, προκειμένου να εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές υποδοχής ΑΜΕΑ που προβλέπονται στην ισχύουσα Νομοθεσία (ο Ν. 4782/2021, άρθρο 210). 

Με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται (Κατασκευή ραμπών ΑμεΑ,  κατασκευή χώρων WC ειδικά σχεδιασμένων για Ατομα με Αναπηρία, χάραξη διακριτής διαδρομή για ΑμεΑ  στον περιβάλλοντα χώρο κ.α.)  θα εξασφαλιστεί  η αυτόνομη και ασφαλής προσπέλαση από Άτομα με Αναπηρία ή άλλα εμποδιζόμενα άτομα σε όλους του εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο τους,  σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Σχεδιάζοντας για όλους».

Η ολοκληρωμένη αυτή παρέμβαση για την εξυπηρέτηση των μαθητών με αναπηρία, θα γίνει στις  εξής σχολικές μονάδες:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ:  6ο,  7ο, 8ο,  10ο,   11ο, 14ο  (Περιβόλια), 1ο Νηπιαγωγείο Ατσιποπούλου, Μισιρίων, Βιράν Επισκοπής, Πηγής, Επισκοπής,  Ρουσσοσπιτίου, Σταυρωμένου,   Αργυρούπολης, Γάλλου, Κυριάννας   και Μαρουλά.  

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ : 1ο,   2ο , 5ο,  ,6ο ,7ο ,9ο , 13ο, 1ο Δημοτικό Ατσιποπούλου, 1ο Ειδικό Σχολείο Μισιρίων, Δημοτικό Αγ. Νικολάου και  Δημοτικό Αρμένων

ΓΥΜΝΑΣΙΑ: 2ο, 3ο,  4ο  , Γυμνάσιο Επισκοπής,  Πειραματικό Γυμνάσιο

ΛΥΚΕΙΑ: 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, 2ο ΓΕΛ Ρεθύμνου 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου 2ο ΕΠΑΛ ΓΕΛ Επισκοπής Πειραματικό Λύκειο

Το έργο έχει συνολικό Προϋπολογισμό 300.000Ε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΥΠΕΣ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ » με 186.000Ε ενώ το υπόλοιπο ποσό των 114.000Ε θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Ρεθύμνης .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News