Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Τμήμα Βιολογίας τραυματίζοντας δυο φοιτητές

Στην σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΠ, τονίζεται πως ο ένας εκ των δύο φοιτητών που δέχθηκαν επίθεση είναι μέλος της παράταξης ενώ και οι δύο χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο

Αναταραχή προκλήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όταν ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων εισέβαλε στους χώρους του και συγκεκριμένα στο Τμήμα Βιολογίας.

Αποτέλεσμα, ήταν να σημειωθεί ένταση μεταξύ της ομάδας κουκουλοφόρων και ομάδας φοιτητών, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφριά δυο φοιτητές και οι δυο πρωτοετείς - ο ένας μέλος της ΔΑΠ- και να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΑΠ, ο ένας εκ των δύο φοιτητών που δέχθηκαν επίθεση είναι μέλος της παράταξης.

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ ΤV, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευκρίνισε ότι  οι αρμόδιες αρχές διερευνούν το περιστατικό, περιγράφοντας ωστόσο ότι με φόντο τις φοιτητικές εκλογές, υπάρχει μια ένταση στο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα,  που ζητάει να κοπάσει. διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό βίας. 

Ο ίδιος παράλληλα, έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι συνέβη, δύο 24ωρα μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη μετά την σύντομη παραμονή τους στο νοσοκομείο, ο ένας φοιτητής ταξίδεψε για τον τόπο καταγωγής του ενώ ο δεύτερος ήδη βρίσκεται στο σπίτι του στην Κρήτη, προσθέτοντας  ότι φρόντισε να έχει επαφή και με τους δύο προκειμένου να τους καθησυχάσει.

Την ίδια ώρα, για εχθρούς των φοιτητών και της Παιδείας, έκαναν λόγο στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ΔΑΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για το περιστατικό, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Π.Κ Ηρακλείου σε χθεσινή ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει τα εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Σήμερα το πρωί στο τμήμα Βιολογίας ομάδα αναρχικών - αντιεξουσιαστών επιτέθηκε βίαια, αποκάλυπτα και αναίτια εν ώρα μαθήματος σε δύο φοιτητές του τμήματος, ο ένας εκ των οποίων αποτελεί μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η βάρβαρη αυτή πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των δύο φοιτητών και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Με πρακτικές βίας και τρομοκρατίας προσπαθούν να επιβάλλουν το μπάχαλο και να αποτρέψουν τους φοιτητές από την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση εντός ενός περιβάλλοντος ασφάλειας.

Δυστυχώς, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιβεβαιωνόμαστε όταν δηλώνουμε ποιοι είναι οι εχθροί των φοιτητών και της Παιδείας εν γένει, μόλις μία ημέρα μετά τις φοιτητικές εκλογές.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να συστρατευθούν στον αγώνα μας για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, για πραγματική διακίνηση ιδεών.

Όποιος χτυπάει φοιτητές, χτυπάει το πανεπιστήμιο, χτυπάει την παιδεία, χτυπάει τη Δημοκρατία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια