Ηράκλειο: «Ειδικός» στους υπολογιστές έκλεψε 32.000 ευρώ - Πώς δρούσε

Κρήτη
Ηράκλειο: «Ειδικός» στους υπολογιστές έκλεψε 32.000 ευρώ - Πώς δρούσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις ηλεκτρονικής απάτης - Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερε να αποσπάσει συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 32.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, τέσσερις υποθέσεις απάτης με υπολογιστή. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ημεδαπός κατά το χρονικό διάστημα από την 10 Ιανουαρίου 2022 έως και την 24 Ιανουαρίου 2022 διέπραξε τέσσερις απάτες μέσω υπολογιστή στο Ηράκλειο, την Άνδρο, τις Σπέτσες και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους ημεδαπούς και παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, τους έπεισε να εγκαταστήσουν πρόγραμμα στον υπολογιστή τους, αποκτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε αυτούς και στη συνέχεια αποσπώντας τραπεζικούς κωδικούς προέβη στην αφαίρεση χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων, που ανέρχεται συνολικά στις 32.550 ευρώ. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι υπηρεσιών), ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Επίσης να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

(φωτογραφία αρχείου pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News