Κρήτη Σήμερα: Καταδυτικό πάρκο στα «σκαριά» στον Εμπρόσγυαλό Αποκορώνου

Κρήτη
Κρήτη Σήμερα: Καταδυτικό πάρκο στα «σκαριά» στον Εμπρόσγυαλό Αποκορώνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το βασικό είναι ότι ανοίχτηκε ο δρόμος για ένα τέτοιο έργο. Εμείς τα καταφέραμε, και τώρα ανοίγει ο δρόμος και για αλλά καταδυτικά στην Ελλάδα» ανέφερε στην «Κρήτη Σήμερα» ο Αντιδήμαρχος Αποκόρωνα, Σταυρός Σταυρουλάκης

Δρομολογείται η δημιουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στον Εμπρόσγυαλο Αποκορώνου, ενώ εκτιμάται ότι η εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού τα επόμενα χρόνια μπορεί να προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Αναλυτικότερα, το τεχνικό δελτίο του έργου δημιουργίας καταδυτικού πάρκου, προϋπολογισμού 1.521.000 ευρώ, έχει ήδη υποβληθεί στην Περιφέρεια Κρήτης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Από το ΕΛΚΕΘΕ έχουν κατασκευαστεί και θα ποντιστούν τριάντα επτά τεχνητοί ύφαλοι και επιπλέον τέσσερις, οι οποίοι θα κατευθύνουν τους δύτες στις υποθαλάσσιες διαδρομές. Ταυτόχρονα προβλέπεται σειρά παράλληλων έργων που αφορούν στην προσβασιμότητα των επισκεπτών.

«Το βασικό είναι ότι ανοίχτηκε ο δρόμος για ένα τέτοιο έργο. Χρειάστηκε 7 χρόνια για να πάρουμε όλες τις εγκρίσεις, 45 συνολικά, διοτί οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο και ήταν λίγο δύσκολο να το δουν θετικά. Εμείς τα καταφέραμε, και τώρα ανοίγει ο δρόμος και για αλλά καταδυτικά στην Ελλάδα»  ανέφερε στην «Κρήτη Σήμερα» ο Αντιδήμαρχος Αποκόρωνα, Σταυρός Σταυρουλάκης.

«Εκτός απροόπτου οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος.

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News