Κρήτη: Με βροχές και δυνατούς ανέμους ξεκίνησε η Πέμπτη - «Χάλασε» τα σχέδια των τουριστών (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Με βροχές και δυνατούς ανέμους ξεκίνησε η Πέμπτη - «Χάλασε» τα σχέδια των τουριστών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάλασε τα σχέδια των τουριστών ο καιρός, σήμερα 19 Μαΐου - Πώς θα εξελιχθεί αύριο, Παρασκευή

Ραγδαία μεταβολή παρουσίασε ο καιρός το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη με βροχές, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες, με την επιδείνωση να ξεκινά από τα δυτικά και να επεκτείνεται σε όλο το νησί.

Οι νότιες περιοχές της Κρήτης και κυρίως του Ρεθύμνου επηρεάστηκαν περισσότερο από τους θυελλώδεις ανέμους, με το λιμεναρχείο Ρεθύμνου να έχει θέσει σε ετοιμότητα προσωπικό και πλωτά μέσα για τυχόν παροχή βοήθειας.

Το σκηνικό του καιρού χάλασε τα σχέδια αρκετών τουριστών για… παραλία, επιλέγοντας μια βόλτα στον Κούλε, ενώ αντιθέτως ο καιρός ήταν ιδανικός για όσους αγαπούν το kite surf. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα από την Αμμουδάρα, με τους λάτρεις του σπορ να το «απολαμβάνουν».

Την ίδια ώρα άκρως εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το λιμάνι της Σούδας, όπου χθες, πολίτες άκουγαν τα πλοία αλλά δεν τα έβλεπαν λόγω ομίχλης.

Αισθητή έως 10 βαθμούς είναι η πτώση της θερμοκρασίας στο νησί μας, η οποία καταγράφει ασυνήθιστη πτώση για την εποχή, όπως δήλωσε ο Μανόλης Λέκκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εισβολή της ψυχρής αέριας μάζας αλλά και στη βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Κρήτη την Παρασκευή, 20 Μαΐου, καθώς θα επικρατήσουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα, την Παρασκευή, αν και αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αναμένεται να παρουσιάσει αστάθεια στη διάρκεια της ημέρας με νεφώσεις και τοπικές βροχές, σκηνικό που θα διατηρηθεί μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ άνοδος του υδραργύρου προβλέπεται από την Κυριακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News