Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του superyacht των 200 εκατ. δολαρίων που εντυπωσίασε τους Ηρακλειώτες

Κρήτη
Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του superyacht των 200 εκατ. δολαρίων που εντυπωσίασε τους Ηρακλειώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την δεδομένη στιγμή το yacht βρίσκεται έξω από τον λιμάνι της Σούδας στα Χανιά - Ενδεικτικό της αστρονομικής αξίας του Avantage είναι το ετήσιο κόστος συντήρησης του, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κυμαίνεται από 15 έως 20 εκατομμύρια δολάρια

Το superyacht «Avantage», τράβηξε τα βλέμματα πάνω του, από τις πρώτες ακόμη στιγμές που προσέγγισε το λιμάνι του Ηρακλείου.

Το μέγεθος του ανταγωνίζεται την πολυτέλεια του καθώς το εντυπωσιακό σκάφος διαθέτει μήκος 87 μέτρων ενώ η αξία του φτάνει τα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης ⇒ 

Το εντυπωσιακό super yacht Avantage στο λιμάνι του Ηρακλείου (εικόνες, βίντεο)

Ενδεικτικό της αστρονομικής αξίας του είναι το ετήσιο κόστος συντήρησης του, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κυμαίνεται από 15 έως 20 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Avantage» διαθέτει συνολικά 16 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει έως 32 άτομα, 18 εκ των οποίων προσωπικό. 

Την δεδομένη στιγμή το yacht βρίσκεται έξω από τον λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης του «Avantage»

Τα παραπάνω στοιχεία υπογραμμίζουν με τρόπο εύγλωττο ότι το superyacht δεν θα μπορούσε να αποτελεί ιδιοκτησία ενός κοινού θνητού. Ο Καζάκος επιχειρηματίας Bulat Utemuratov, είναι από τους ελάχιστους εκείνους ανθρώπους ανά την υφήλιο που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους μέσα σε κάποιο σκάφος ανάλογης αξίας.   

Αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες του 64χρονου κροίσου:

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Bulat Utemuratov εκτείνεται από τον κινηματογράφο μέχρι και την παγκόσμια αλυσίδα fast food «Burger King», με το Forbes να εκτιμά την τρέχουσα περιουσία του στα 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Utemuratov είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ο οποίος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως διπλωμάτης και πολιτικός. Εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των τραπεζών αλλά και της βιομηχανίας, όπως αναφέρουν τα μέσα στης χώρας του, ο δισεκατομμυριούχος ανά τα χρόνια έχει επιδείξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα μέσω του φιλανθρωπικού του ιδρύματος.

Ο Utemuratov γεννήθηκε στην πόλη της Σοβιετικής Ένωσης, Atyrau, την 13η Νοεμβρίου 1957 ενώ ελάχιστα είναι γνωστό αναφορικά με τους γονείς του.

Ειδικότερα, σε ότι έχει να κάνει με την επαγγελματική του διαδρομή, ο Καζάκος δισεκατομμύριουχος, από το 1982 και για μία δεκαετία εργάστηκε σε διάφορες θέσεις του κρατικού εμπορίου της ΕΣΣΔ. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης ο Utemuratov εκμεταλλεύτηκε την δύσκολη οικονομική περίοδο που ακολούθησε για να συνάψει στέρεες σχέσεις με τις ευρωπαϊκές αγορές, κατόπιν προτροπής του τότε προέδρου του Καζακστάν, Nursultan Nazarbayev.

Ο ίδιος ξεκίνησε την διεθνή του πορεία ως διευθυντής του «Trade House» του Καζακστάν στην Αυστρία ενώ σε δεύτερο χρόνο υπήρξε πρέσβης της χώρας του στην Ελβετία και μέλος της Καζακικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ.

Την δεδομένη στιγμή, ο Utemuratov έχει μερίδιο στη μεγάλη επενδυτική εταιρεία Verny Capital, η οποία διαχειρίζεται δεκάδες επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας - από τη βιομηχανία εξόρυξης μεταλλεύματος έως το λιανικό εμπόριο. Είναι ιδιοκτήτης του χρηματοοικονομικού και τραπεζικού ομίλου και συνιδιοκτήτης του μεγάλου παρόχου δικτύου KarTel στη χώρα του και της Sky Mobile στο Κιργιστάν. Πέραν τον άλλων ο Bulat Utemuratov ασχολείται ενεργά με την αθλητική χορηγία και τις δημόσιες δραστηριότητες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News