Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι αύριο στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι αύριο στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος προβλέπεται ο καιρός και αύριο Παρασκευή, 20 Μαΐου στην Κρήτη με βροχές και ισχυρούς βόρειους ανέμους

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Κρήτη την Παρασκευή, 20 Μαΐου, καθώς θα επικρατήσουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανώλη Λέκκα, την Παρασκευή, αν και αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, αναμένεται να παρουσιάσει αστάθεια στη διάρκεια της ημέρας με νεφώσεις και τοπικές βροχές, σκηνικό που θα διατηρηθεί μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου. Βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ άνοδος του υδραργύρου προβλέπεται από την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, στο Ηράκλειο ο καιρός προβλέπεται άστατος. Αρχικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ωστόσο από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν νεφώσεις, που θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι αναμένεται ηλιοφάνεια. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στο Ρέθυμνο μέχρι το μεσημέρι. Ακολούθως θα εκδηλωθούν πυκνές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά στα Ανώγεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται αρχικά στα Χανιά. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πυκνές νεφώσεις και νωρίς το βράδυ αναμένεται να εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στα Σφακιά. Αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 6 έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πυκνές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Ιεράπετρα σε όλη την διάρκεια της ημέρας την Παρασκευή, μόνο νωρίς το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια για την Παρασκευή

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25 και στις νησιωτικές περιοχές από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες κυρίως στα νότια.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 21 Μαΐου

Στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 22 Μαΐου

Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθουν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Δευτέρα, 23 Μαΐου και την Τρίτη, 24 Μαΐου

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News