Αλέξανδρος Στεφανάκης: Μετά από επτά δεκαετίες ο ήρωας του Αλβανικού πολέμου «επιστρέφει» στις Πατσίδες (βίντεο)

Κρήτη
Αλέξανδρος Στεφανάκης: Μετά από επτά δεκαετίες ο ήρωας του Αλβανικού πολέμου «επιστρέφει» στις Πατσίδες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη αναμένεται να επιστρέψει ένας από τους τελευταίους ήρωες του Αλβανικού μετώπου - Τιτάνια η προσπάθεια της εγγονής να βρει τα οστά του

Ο Αλέξανδρος Στεφανάκης με καταγωγή από τις Πατσίδες, ένας από τους τελευταίους ήρωες του Αλβανικού πολέμου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί και αναζητούνταν επί επτά δεκαετίες, εντόπισε η εγγονή του Εύα Στεφανάκη.

Με τις δέουσες τιμές θα τον «υποδεχτεί» η γενέτειρά του, καθώς επιστρέφουν τα οστά του ήρωα πολεμιστή, την Κυριακή, 22 Μαΐου στις Πατσίδες, μετά την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλε η εγγονή του και η οποία κατάφερε να εντοπίσει που βρίσκεται θαμμένος.

Για το πώς κατάφερε να εντοπίσει που βρίσκεται θαμμένος ο παππούς της, καθώς και για τις αγωνιώδεις προσπάθειές που κατέβαλλε η Εύα Στεφανάκη, μίλησε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»: «Αναζητούσα τον παππού μου. Η φλόγα της αναζήτησης άναψε απ’ όταν ήμουν ακόμα πολύ μικρή, πήγαινα στο δημοτικό και μεγαλώνοντας σκεφτόμουν ότι κάπου ήταν και πρέπει να τον βρω», αναφέρει.

Ψάχνοντας λίστες μέσα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, όπως περιγράφει η ίδια δεν έβρισκε τίποτα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βρήκε το όνομά του, το οποίο ήταν καταγεγραμμένο στην λίστα με τους ήρωες που έπεσαν την ώρα της μάχης και στη συνέχεια η ίδια έκανε και τις ανάλογες κινήσεις.

Πιο συγκεκριμένα μετά από αγωνιώδης προσπάθειες κατάφερε να εντοπίσει το όνομά του. «Υπήρχαν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, ότι σκοτώθηκε δίπλα τους», αναφέρει η εγγονή του ήρωα Στεφανάκη. Όμως όπως λέει το πιθανότερο είναι να τραυματίστηκε θανάσιμα και να μεταφέρθηκε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

«Σκέφτηκα ότι κάπου θα είναι θαμμένος αυτός ο άνθρωπος, δεν έμεινε στα βουνά της Αλβανίας. Ώσπου βρήκα έναν άνθρωπο μέσω διαδικτύου, ο οποίος είχε μία λίστα στα χέρια του», τόνισε δηλώνοντας συγκινημένη και υπερήφανη, αλλά και δικαιωμένη, καθώς μετά από τόσα χρόνια και τόσες προσπάθειες κατάφερε να τον εντοπίσει. «Το ήθελα πάρα πολύ και τελικά τα κατάφερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News