«Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας»

Κρήτη
«Λέμε όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτη

Εμείς, οι γονείς που νιώθουμε καθημερινά την αγωνία για το μέλλον των παιδιών μας, δηλώνουμε κάθετα την εναντίωσή  μας στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία. Για άλλη μια φορά οι οικονομικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών κρατών και ιμπεριαλιστικών Οργανισμών για τη διασφάλιση κερδών και τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών έχει μόνο θύματα. Θύματα είναι οι λαοί που καλούνται να πληρώσουν με τη ζωής τους και με ξεριζωμό από τον τόπο τους, τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας.

Με έντονη ανησυχία διαπιστώνουμε την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Αποτελεί πρόκληση η ανάδειξη της χώρας σε πρώτη δύναμη στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς σε σχέση με το ΑΕΠ, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας αλλά για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, την ίδια στιγμή που τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία και κάθε δημόσια δομή κοινωνικής πρόνοιας στενάζουν λόγω της υποχρηματοδότησης. Την ίδια στιγμή που οι οικογένειες μας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα.

Ιδιαίτερα στον τόπο μας η βάση της Σούδας που παραμένει ορμητήριο φονιάδων των λαών είναι μαγνήτης κινδύνων, φιλοξενώντας δεκάδες πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ, ιπτάμενα τάνκερ, κατασκοπευτικά αεροπλάνα και στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ για να μετάσχουν ενεργά στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θεωρούμε ότι είναι ανάγκη  κάθε γονέας να πάρει θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά, με σεβασμό της κουλτούρας και του πολιτισμού του κάθε λαού.

Καλούμε τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να πάρουν πρωτοβουλίες ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και μαζί με τους Συλλόγους Διδασκόντων να εξηγήσουν σε κάθε μαθητή:

  • γιατί γίνονται οι πόλεμοι;
  • ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;
  • γιατί ενώ δεν υπάρχουν λεφτά για την Παιδεία, υπάρχουν για εξοπλιστικά προγράμματα και αποστολή πολεμικού υλικού από τη χώρα μας στον πόλεμο;
  • Ποιόν εξυπηρετούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας και πως χρησιμοποιούνται για πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς;

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης του νησιού  και καλούμε τους γονείς αλλά και κάθε σωματείο, σύλλογο, φορέα και φίλο της ειρήνης να συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες που οργανώνονται σε κάθε νομό, στα πλαίσια του διήμερου αντιιμπεριαλιστικής δράσης 21 και 22 Μάη  , με κορύφωση την Παγκρήτια κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας την Κυριακή 22 Μάη.

Τα παιδιά μας αξίζουν έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο!

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News