Καιρός: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά σήμερα στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά σήμερα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα Τετάρτη, 18 Μαΐου στην Κρήτη με κύριο χαρακτηριστικό την αστάθεια τις μεσημεριανές ώρες στις ορεινές περιοχές και την περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 18 Μαΐου, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, ηλιοφάνεια προβλέπεται αύριο στο Ηράκλειο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

//--> //-->

Πολύ καλές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες και στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιξιάτικες προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες στα Χανιά, σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός και Σφακιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στο Ρέθυμνο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς τις απογευματινές ώρες, ενώ το πρωί και το απόγευμα θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στα Ανώγεια και πιο συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Αργά το μεσημέρι αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις και να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το πρωί και το απόγευμα θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται στον Άγιο Νικόλαο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στην Ιεράπετρα σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα από το μεσημέρι με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους ισχυρούς ανέμους και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική, τη δυτική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την κεντρική Στερεά ενώ πρόσκαιρα θα επηρεαστεί η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και το βράδυ θα επηρεαστεί η ανατολική Στερεά.

Στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και το βράδυ στα βοειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες.

Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν με τοπικούς όμβρους από το βράδυ. Στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν, 6 με 7 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 13 έως 26 , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28 με 30 και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν καταιγίδες και το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και τη νύχτα θα ενισχυθούν έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι βόρειοι 5 με 6, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 19 Μαΐου

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά τις πρωινές ώρες, προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 20 Μαΐου

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Προοπτική για το Σάββατο, 21 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Προοπτική για την Κυριακή, 22 Μαΐου και την Δευτέρα, 23 Μαΐου

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News