Ηράκλειο: Έκανε σπίτι του τον κάδο απορριμμάτων στην οδό Σμπώκου (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Έκανε σπίτι του τον κάδο απορριμμάτων στην οδό Σμπώκου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γροθιά στο στομάχι είναι αποτελούν οι εικόνες - Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, στη λεωφόρο Βασιλείου Σμπώκου, ένας άνθρωπος έχει στήσει το σπιτικό του πίσω από τους κάδους απορριμμάτων

 

  • Ο «αόρατος» άνθρωπος του Ηρακλείου που ζει σε άθλιες συνθήκες
  • Έκανε σπίτι... τους κάδους απορριμμάτων στην οδό Σμπώκου
  • Είκοσι άνθρωποι κοιμούνται στα παγκάκια της πόλης του Ηρακλείου
  • Αναγκαίες οι παρεμβάσεις και η ενημέρωση για να βοηθηθούν οι άστεγη της πόλης

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, στην Λεωφόρο Βασιλείου Σμπώκου, ένας άνθρωπος έχει στήσει το «σπιτικό» του πίσω από τους κάδους απορριμμάτων.

Οι εικόνες αποτελούν γροθιά στο στομάχι με τον τυλιγμένο άνδρα σε μία κουβέρτα, πάνω σε μία χαρτόκουτα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο γνωστό στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί δεν επιθυμεί να φιλοξενηθεί στο κέντρο αστέγων συνεχίζοντας να παλεύει στο δρόμο με τους δικούς του δαίμονες.

Είκοσι άνθρωποι κοιμούνται στα παγκάκια

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου είκοσι άνθρωποι κοιμούνται στα παγκάκια της πόλης του Ηρακλείου, στις γωνιές των δρόμων, τα υπόστεγα και τους κάδους αρνούμενοι να μεταφερθούν στο κέντρο αστέγων ουσιαστικά δηλαδή, απορρίπτοντας κάθε προσπάθεια προσέγγισης και φροντίδας που παρέχεται εκεί.

Ίσως βέβαια αν υπήρχαν δομές στελεχωμένες επαρκώς με γιατρούς και επαγγελματίες εξειδικευμένους κι αν η προσπάθειες δεν ήταν σπασμωδικές και κατά περίπτωση, αν η προσέγγιση ήταν ολιστική οι άνθρωποι αυτοί να κατάφερναν να παλέψουν τα δαιμόνια τους.   

Προς αυτή την κατεύθυνση, στον δήμο Ηρακλείου, υλοποιείται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο οποίο έχουν βρει αποκούμπι ήδη δεκάδες άνθρωποι με προβλήματα στέγης. 

Πάντως, όπως σημειώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών στον δήμο Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη, οι άστεγοι στην πόλη - παρά την διεθνή τάση έχουν μειωθεί και υπολογίζονται σε 20 αυτή τη στιγμή την ίδια ώρα που το Κέντρο αστέγων είναι ανοιχτό και διαθέσιμο. Αξίζει να σημειωθεί πως στη πόλη «τρέχει» το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω του οποίου δεκάδες άνθρωποι έχουν βρει στέγη και εργασία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News