Κρήτη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Περισσότεροι από 10.000 πολίτες στις κάλπες της Κρήτης - Πρώτος σε ψήφους ο Πολάκης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Υπερδιπλασίασε τις δυνάμεις του και στην Κρήτη - Ικανοποίηση στα τοπικά στελέχη για την εγγραφή νέων μελών και φίλων

Αλλάζει σελίδα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλέον γίνεται ένα από τα πιο μαζικά κόμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αφού ο αριθμός των ενεργών μελών ανέρχονται στους 172.000, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 10.000 στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι έδωσαν ψήφο συναίνεσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτός ο μεγάλος αριθμός φίλων και ψηφοφόρων ενίσχυσε την πολιτική φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ», υποστήριξαν γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος στο νησί, προσθέτοντας «με σκοπό να φύγει άμεσα η συντηρητική κυβέρνηση της Ν.Δ. και να δοθεί πνοή σε ένα κόμμα που επιθυμεί να έχει καταλυτικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως ανέφεραν την Δευτέρα 16 Μαΐου, Μέσα ενημέρωσης, έχει μετασχηματιστεί σε ένα μαζικότερο κόμμα, αφού εξαπλασίασε τον αριθμό των μελών του σε σχέση με το 2019. Την ίδια στιγμή, ήταν μαζική η συμμετοχή των νέων μελών, αφού ενεγράφησαν 110.000.

Στην Κρήτη ψήφισαν περίπου 10.660 άτομα, εκ των οποίων στη μεγάλη πλειοψηφία τους, καινούργια μέλη.

  • Στον νομό Ηρακλείου τα ενεργά μέλη είναι 6.000, τριπλασιάζοντας τον αριθμό, αφού το 2019 ήταν μόλις 2.000.
  • Στον νομό Ρεθύμνου, ψήφισαν συνολικά 1.460 άτομα, εκ των οποίων τα παλιά μέλη ήταν 540 και τα νέα 920.
  • Όσον αφορά στον νομό Χανίων, ψήφισαν 2.200 άτομα, εκ των οποίων το 55% - που σημαίνει οι 1.210 - ήταν νέα μέλη.
  • Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του Λασιθίου, Γιώργο Καλλιντέρη, στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου ψήφισαν κοντά στα 1.000 άτομα, διπλασιάζοντας με το παραπάνω τις πολιτικές δυνάμεις.

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου, Δημήτρης Κλαράκης, μιλώντας στο neakriti.gr, τόνισε πως «αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα εκείνα τα νέα μέλη που έδωσαν την ψήφο τους και συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία του μεγάλου, προοδευτικού, αριστερού κόμματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αναφέρομαι στα 4.000 επιπλέον άτομα που αισθάνθηκαν την ιδεολογική και πολιτική συγγένεια και ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε ώστε να μη διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Ένα ευχαριστώ αξίζει στους συντρόφους και στις συντρόφισσες που έτρεξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να ετοιμάσουν τις εφορευτικές επιτροπές. Στο Ηράκλειο, τριπλασιάσαμε τα μέλη μας και ευελπιστούμε το προσεχές διάστημα να “πιάσουμε” τα 10 χιλιάδες μέλη».

«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ήταν νέα μέλη που ενεγράφησαν την Κυριακή 15 Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την εσωκομματική διαδικασία της Κυριακής ουσιαστικά διπλασίασε και σχεδόν τριπλασίασε τα ποσοστά του στον νομό Λασιθίου. Έδωσε τη δυνατότητα στους φίλους και ψηφοφόρους του να εκφραστούν με σκοπό να φύγει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και να ενδυναμωθεί ο πολιτικός σχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη μάχη αυτή. Αυτό ήταν το νόημα της χθεσινής διαδικασίας. Μας έχει αφήσει ιδιαίτερα ικανοποιημένους όσον αφορά τη δυνατότητα που μας δίνει για να έχουμε πιο ισχυρή παρέμβαση εντός του κόμματος», ανέφερε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λασιθίου, Γιώργος Καλλιντέρης.

«Με τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 15 Μαΐου, δόθηκε το απαιτούμενο βήμα για την κοινωνική γείωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πλέον, με τις εσωκομματικές διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε έμπρακτα πως επιθυμεί για πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες είναι πιο ανοικτές τώρα και ο κόσμος το έχει εισπράξει. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον πρόεδρο, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει με θέρμη πως επιζητάει ένα “κόμμα μελών”. Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει εμπιστοσύνη στα μέλη του κόμματος, κάνοντας σαφές το μήνυμα για περισσότερη εσωκομματική δημοκρατία», ανέφερε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ρεθύμνου, Θόδωρος Δουλουμπέκης.

Πρωτιά Παύλου Πολάκη στην Κρήτη

«Μεγάλο ευχαριστώ» προς όλους όσοι τον ψήφισαν για τη νέα Κεντρική Επιτροπή, στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ, επιφύλασσε ο Παύλος Πολάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζει χαρακτηριστικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Κρήτη που με εξέλεξαν στην πρώτη θέση για τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Μεγάλη τιμή, απάντηση σε πολλές κατευθύνσεις, και βέβαια μεγάλη ευθύνη». Και προσθέτει: «Πάμε για βαθιές αλλαγές στη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που με τη δύναμη των 172 χιλιάδων που εξέλεξαν τον Αλέξη Τσίπρα, έχει το καθήκον να κυβερνήσει αλλιώς, την άλλη φορά που έρχεται!».

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια