Ιεράπετρα: Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν τη διοίκηση για αυταρχική συμπεριφορά

Κρήτη
Ιεράπετρα: Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν τη διοίκηση για αυταρχική συμπεριφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του Υ.Υ και την απομάκρυνση του αναπληρωτή διοικητή σημειώνοντας πως είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να υπερασπιστούν τόσο το νοσοκομείο όσο και τους εαυτούς τους

Την άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Μανώλης Καλλιονάκη, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, καταγγέλλοντας αυταρχική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς  τους εργαζόμενους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή η οποία κοινοποιείται επίσης στην διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή και το ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου καθώς και στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και τους αναπληρωτές διοικητές της 7ης ΥΠΕ, οι  πράξεις και συμπεριφορές του αναπληρωτή διοικητή «όχι απλώς ξεφεύγουν από τα δεδομένα πλαίσια επαγγελματισμού της  θεσμικής θέσης που κατέχει, αλλά αγγίζουν και μάλλον ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του  τραμπουκισμού».

Μάλιστα, το σωματείο αναφέρει πως σε βάρος του αναπληρωτή έχει κι άλλες καταγγελίες που αφορούν σε παρατυπίες.

Στο πλευρό των εργαζομένων στέκεται και η ΠΟΕΔΗΝ  που κάνει λόγο για καταχρηστική και παράνομη διοίκηση του Αναπληρωτή Διοικητή. Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από πλευράς διοικητή, ΥΠΕ ή υπουργείου Υγείας … 

Συγκεκριμένα,  το Δ.Σ. των εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει  τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γ.Ν. Ιεράπετρας, για καταχρηστική και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σωματείο σε επιστολή που απέστειλε προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

«Η ηθική παρενόχληση που υφίστανται οι συνάδελφοι μας στο χώρο εργασίας τα τελευταία 2,5  χρόνια παίρνει τη μορφή ταπεινωτικής συμπεριφοράς, άνισης μεταχείρισης, προσβολών, απομόνωσης,  εξώθησης σε σφάλματα, απειλών, άσκησης ψυχολογικής βίας, ανάθεσης υπερβολικού όγκου εργασίας σε  συνδυασμό με κακόβουλα σχόλια για την δήθεν ελλιπή απόδοση, τοποθέτησης σε θέση «ψυγείο» χωρίς  καθήκοντα και αντικείμενο εργασίας.» 

Πρόσφατα μάλιστα οι εργαζόμενοι, εξαναγκάστηκαν σε παράνομη υπέρβαση ωραρίου, «άνευ σοβαρού σκοπού», ενώ εργαζόμενος νοσηλεύθηκε με υπερτασική κρίση, «ως απόρροια έντονου στρες και συναισθηματικής φόρτισης». 

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ιεράπετρας, έχουν και κατά το παρελθόν προχωρήσει σε αναφορές σχετικά με την συμπεριφορά του αναπληρωτή στα στελέχη της τοπικής διοίκησης της υγείας. 

Καταγγελία και απο την ΠΟΕΔΗΝ

Στο μεταξύ, για καταχρηστική συμπεριφορά, εκφοβισμό και εργασιακό μπούλινγκ καταγγέλλει τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Ιεράπετρας και η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. 

Κατόπιν όλων αυτών, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ζητούν την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας  του Υ.Υ και την απομάκρυνση του αναπληρωτή διοικητή σημειώνοντας πως είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα προκειμένου να υπερασπιστούν τόσο το νοσοκομείο όσο και τους εαυτούς τους.

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News