Με καμπάνια απαντά το Κτηματολόγιο στα χαμηλά ποσοστά κτηματογράφησης στην Κρήτη (vid)

Κρήτη
Με καμπάνια απαντά το Κτηματολόγιο στα χαμηλά ποσοστά κτηματογράφησης στην Κρήτη (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγαλύτερο μέρος στις καθυστερήσεις εντοπίζεται στις Περιφερειακές Ενότητες των Χανίων και του Ρεθύμνου, καθώς επίσης και σε μεγάλη έκταση του Ηρακλείου

Απόβαση στην Κρήτη πραγματοποιεί η διοίκηση της Κτηματολόγιο, στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας με το σύνθημα «Εδά, κατέεις» δηλαδή, τώρα, γνωρίζεις».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο νησί, όπου σημειώνονται τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής στη διαδικασία κτηματογράφησης, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έχουν ακόμη συλλέξει και δηλώσει στο Κτηματολόγιο την περιουσία τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος εντοπίζεται στις Περιφερειακές Ενότητες των Χανίων και του Ρεθύμνου, καθώς επίσης και σε μεγάλη έκταση του Ηρακλείου.

«Εδά, κατεείς»

Αυτός είναι και ο λόγος που η διοίκηση του Κτηματολογίου έκανε… απόβαση στην Κρήτη, με ειδική ενημερωτική καμπάνια με το σύνθημα «Εδά, κατέεις», δηλαδή «τώρα, γνωρίζεις», παρουσία του Γενικού Διευθυντή, Στέφανου Κοτσώλη, ο οποίος σε κάθε επαφή με φορείς που πραγματοποιεί στο νησί, επαναλαμβάνει πως «όσοι δεν τρέξουν άμεσα να δηλώσουν, η διαδικασία θα εξελιχθεί σε μία πολύπλοκη και κοστοβόρα συνέχεια για αυτούς, κατά την επόμενη φάση της κτηματογράφησης».

Στόχος της εταιρείας είναι να πειστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως στις τρεις παραπάνω περιοχές της Κρήτης, ώστε να υποβάλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους και να συνεχίσουν στην επόμενη φάση της κτηματογράφησης που είναι η προανάρτηση και η ανάρτηση. Μάλιστα τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής στην ιστορία του Κτηματολογίου σημειώνονται στη Κρήτη και συγκεκριμένα 15% στο Ρέθυμνο, 5% στα Χανιά και 3% στο μισό Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022 είναι η τελευταία χρονιά που οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δηλώσουν την περιουσία τους, χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News