Sea Lovers: Οι «κηπουροί» της θάλασσας καθάρισαν τον βυθό στα Πλατιά Περάματα (εικόνες)

Κρήτη
Sea Lovers: Οι «κηπουροί» της θάλασσας καθάρισαν τον βυθό στα Πλατιά Περάματα (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο περιβαλλοντισμός, είναι θέμα ατομικής ευθύνης και παιδείας, αλλά χρειάζεται και στήριξη από την πολιτεία», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου Μίνως Χαριτάκης στο neakriti.gr σχετικά με την δράση που πραγματοποίησαν οι «Sea Lovers»

Μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου, με τον καθαρισμό του βυθού στην παραλία Πλατιά Περάματα του Δήμου Φαιστού, την Κυριακή 15 Μαΐου, από το Καταδυτικό Κέντρο Ελεύθερης και Αυτόνομης Κατάδυσης «Τhe sea lovers».

«Η παραλία ήταν σε άσχημη κατάσταση. Συγκεντρώθηκαν περίπου τέσσερα μεγάλα τσουβάλια γεμάτα σκουπίδια. Ήταν μια διαδικασία στην οποία σύνδραμαν έξι άτομα και για περίπου τρεις ώρες καθαρίζαμε τον βυθό. Οι εκβολές του ποταμού έφεραν αρκετά σκουπίδια στην θάλασσα, ωστόσο είναι και ζήτημα παιδείας» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου Μίνως Χαριτάκης, μιλώντας στο neakriti.gr σχετικά με την δράση που πραγματοποίησαν οι «Sea Lovers».

O ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου, επισήμανε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να διοργανωθούν παρόμοιες δράσεις στο μέλλον και σε άλλες παραλίες του νησιού. «Ο περιβαλλοντισμός, είναι θέμα ατομικής ευθύνης και παιδείας, αλλά χρειάζεται και στήριξη από την πολιτεία, με το άνοιγμα περισσότερων σχετικών κέντρων, πιστεύω πως έτσι η κατάσταση θα είναι καλύτερη» επισήμανε ο κ. Χαριτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News