Αίθριος καιρός και καλές θερμοκρασίες αύριο Δευτέρα στην Κρήτη

Κρήτη
Αίθριος καιρός και καλές θερμοκρασίες αύριο Δευτέρα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλός προβλέπεται ο καιρός αύριο Δευτέρα, 16 Μαΐου στην Κρήτη - Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή, 20 Μαΐου

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός αύριο Δευτέρα, 16 Μαΐου στην Κρήτη με τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο Αρκαλοχώρι σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο Ρέθυμνο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στα Ανώγεια, μέχρι αργά το απόγευμα. Ακολούθως θα συννεφιάσει και αναμένεται να σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα Χανιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στα Σφακιά και μόνο νωρίς το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ το πρωί και αργά το βράδυ θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στον Άγιο Νικόλαο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες στην Ιεράπετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ το πρωί και αργά το βράδυ θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια την Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς, μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 29 με 30 και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 17 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 13 έως 28 με 30 και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 18 Μαΐου

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα βόρεια και από το μεσημέρι στα κεντρικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επεκταθούν στη νότια χώρα, ενώ στα βόρειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 19 Μαΐου

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα περιοριστούν στην ανατολική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 20 Μαΐου

Στην ανατολικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και την Παρασκευή μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το Σάββατο βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το Σάββατο στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News