Κρήτη Σήμερα: Ξεκινά η περίοδος ωοτοκίας των χελωνών (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη Σήμερα: Ξεκινά η περίοδος ωοτοκίας των χελωνών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πλέον οι περισσότερες χελώνες φτάνουν στις παραλίες της Κρήτης, όπου έχει ξεκινήσει και η περίοδος αναπαραγωγής από την άνοιξη» ανέφερε στην «Κρήτη Σήμερα» η Λυδία Κουτρουδίτσου, υπεύθυνη Προγραμμάτων Κρήτης Συλλόγου για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων»

Ξεκινά η περίοδος ωοτοκίας των χελωνών, όπως κάθε Μάιο και τελειώνει τον Οκτώβριο με την έξοδο των μικρών προς τη θάλασσα. «Πλέον οι περισσότερες χελώνες φτάνουν στις παραλίες της Κρήτης, όπου έχει ξεκινήσει και η περίοδος αναπαραγωγής από την άνοιξη, και περιμένουμε το βράδυ οι χελώνες να βγουν στην παραλίες όταν δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση για να εναποθέσουν τα αυγά τους στην άμμο» ανέφερε στην «Κρήτη Σήμερα» η Λυδία Κουτρουδίτσου, υπεύθυνη Προγραμμάτων Κρήτης Συλλόγου για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

Η κάθε χελώνα θα επιστρέψει στην περιοχή που έχει επιλέξει για να γεννήσει τα αυγά της κάθε δύο με τρία χρόνια. Τα πρώτα χελωνάκια τα περιμένουμε τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News