Άστατος καιρός σήμερα στην Κρήτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πού θα εκδηλωθούν

Κρήτη
Άστατος καιρός σήμερα στην Κρήτη με τοπικές βροχές και καταιγίδες - Πού θα εκδηλωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βροχές και σποραδικές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 2022

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Διαδοχικές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν τις συνθήκες αστάθειας με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων στα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ορεινά και ημιορεινά, όπου υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Ιδιαίτερα το Σάββατο 14/05 πιθανότητα τοπικών βροχών και ενδεχομένως καταιγίδων υπάρχει και για τις πόλεις της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Κρήτη.

Την Κυριακή 15/05 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μόνο στα ηπειρωτικά ενώ η πιθανότητα βροχόπτωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αρκετά μικρή. Στους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου 14/05 και της Κυριακής 15/05.

Ο καιρός στην Κρήτη

Ειδικότερα στην Κρήτη το Σάββατο, 14 Μαΐου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια προβλέπεται στο Ηράκλειο σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αρκαλοχώρι προβλέπεται άστατος καιρός, καθώς θα εκδηλωθούν από νωρίς το πρωί νεφώσεις. Το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν και αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στο Ρέθυμνο. Το πρωί αναμένονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα σύννεφα θα πυκνώνουν και νωρίς το απόγευμα θα εκδηλωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στα Ανώγεια και πιο συγκεκριμένα το πρωί αναμένονται έντονες νεφώσεις, ενώ το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα Χανιά σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Σφακιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο προβλέπεται ηλιοφάνεια το πρωί. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα ο καιρός προβλέπεται άστατος κυρίως από το απόγευμα και έπειτα, όπου και θα εκδηλωθούν πυκνές νεφώσεις, αναμένεται να βρέξει, ενώ νωρίς το βράδυ, προβλέπονται και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια το Σάββατο

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία καθώς και την Ήπειρο προβλέπεται άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Στερεά καθώς και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Κρήτης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στη Θράκη, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 29 βαθμούς, ενώ στις νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην αρχή της ημέρας και εκ νέου το απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν και τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Βελτίωση αργά το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα νότια και τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος καιρός.

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο κατά τόπους 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 16 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες σε όλη τη χώρα, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση για την Τρίτη, 17 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για την Τετάρτη, 18 Μαΐου

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Τετάρτης με τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι την Τετάρτη δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, αλλά την Πέμπτη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσων και θα ενισχυθούν τοπικά στα πελαγή έως και 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Πέμπτη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News