Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον εκπαιδευτικό: «Τον έπιασε από τα πλευρά και τον σήκωσε στον αέρα» (βίντεο)

Κρήτη
Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον εκπαιδευτικό: «Τον έπιασε από τα πλευρά και τον σήκωσε στον αέρα» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απίστευτες καταγγελίες για βιαιοπραγίες σε μαθητές Τετάρτης τάξης δημοτικού, από εκπαιδευτικό - Σήκωσε μαθητή από τα πλευρά, έσπρωξε και έβρισε μαθήτρια

βριζε και έσπρωχνε μαθητές, τους έβαζε τρικλοποδιές και φώναζε σχεδόν σε καθημερινή βάση μέσα στην τάξη. Το προφίλ αναπληρωτή εκπαιδευτικού σε σχολείο των Χανίων σκιαγράφησαν οι ίδιοι οι μαθητές του, που μετά την αποκάλυψη δύο περιστατικών, έλυσαν τη σιωπή τους. Οι γονείς κινητοποιήθηκαν, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και ο οξύθυμος δάσκαλος μετακινήθηκε σε σχολείο της ενδοχώρας.

Όσα συνέβησαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μέσα στην αίθουσα της Τετάρτης τάξης, τα γνώριζαν μόνο οι μαθητές που προφανώς φοβούμενοι, δεν εκμυστηρεύονταν ούτε στους γονείς τους τις ακραίες συμπεριφορές του εκπαιδευτικού.

Μέχρι που τον περασμένο Μάρτιο ένας μαθητής επέστρεψε στο σπίτι του με μελανιές στα πλευρά. Η μητέρα του τον ακούμπησε τυχαία, το παιδί είπε ότι πονάει κι εκείνη έκπληκτη είδε τα σημάδια. Το 10χρονο αγόρι υποστήριξε πως ο δάσκαλος το έπιασε από τα πλευρά και το σήκωσε στον αέρα ενώ είπε στη μητέρα του πως αυτό, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. 

Ο κ. Νίκος Δασκαλογρηγοράκης έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του από τη μητέρα του αγοριού, το οποίο είναι συμμαθητής της κόρης του. Στο μήνυμα υπήρχαν οι φωτογραφίες με τις μελανιές ενώ έγραφε πως ο δάσκαλος είχε σπρώξει την κόρη του πάνω στο θρανίο, την είχε τσιμπήσει και βρίσει.

Έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του ο νεαρός πατέρας, ο οποίος την επόμενη μέρα πήγε στο σχολείο ζητώντας εξηγήσεις. «Ζήτησα τον δάσκαλο ο οποίος δεν βρισκόταν εκεί. Από τη διεύθυνση με ενημέρωσαν ότι έχουν κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες και με καθησύχασαν πως δεν θα ξαναδιδάξει. Θεώρησα ότι το θέμα είχε τελειώσει μέχρι που έμαθα ότι ο δάσκαλος διδάσκει σε άλλο σχολείο. Αισθάνομαι αδικημένος και πως δεν έχω πράξει το σωστό για το παιδί μου» είπε ο κ. Δασκαλογρηγοράκης.

Μαθητές της Τετάρτης τάξης δέχονταν συχνά πυκνά τα βίαια ξεσπάσματα του δασκάλου τους ο οποίος σύμφωνα με γονείς, δεν μπορούσε να διασφαλίσει ένα ήρεμο κλίμα στην τάξη. «Μη με εκνευρίζετε γιατί δεν μπορώ να συγκρατήσω τα  νεύρα μου» έλεγε στους μαθητές του, προειδοποιώντας τους, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες οι φωνές του μέσα στην τάξη ήταν σχεδόν καθημερινές.

Διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση

Μετά τις αναφορές των γονέων στη διεύθυνση του σχολείου, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και εν συνεχεία η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης και το υπουργείο Παιδείας. Ο νεαρός αναπληρωτής εκπαιδευτικός μετακινήθηκε σε δημοτικό σχολείο της ενδοχώρας, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Όπως είπε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπη Ψαρουδάκη, «υπάρχουν δύο σκέλη. Το ένα είναι το διοικητικό - πειθαρχικό το οποίο χωρίς καθυστέρηση και αμελλητί κινητοποιήθηκε και υπάρχει και το άλλο το κομμάτι, του πως μπορούμε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο και να αναστοχαστεί πάνω στις πράξεις του ,στις συμπεριφορές του. Σημαντικό επίσης είναι να διασφαλίσουμε μια ομαλή παιδαγωγική ατμόσφαιρα στο σχολείο. Γι’ αυτούς τους λόγους ο εκπαιδευτικός μετακινήθηκε».

Το γεγονός της μετακίνησης του ωστόσο όχι απλά δεν ικανοποιεί τους γονείς των μαθητών που βίωσαν ένα σχολικό κλίμα έντασης, απεναντίας τους προκαλεί αγανάκτηση. Ο κ. Νίκος Δασκαλογρηγοράκης είναι σε επικοινωνία με άλλους γονείς και όπως αναφέρει μέρα με την ημέρα αποκαλύπτονται και άλλα περιστατικά με βρισιές, φωνές, τρικλοποδιές.

«Καταδικάζουμε κάθε βίαιη συμπεριφορά»

Τα περιστατικά βίας κατά μαθητών καταδικάζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με τον πρόεδρο του κ. Αντώνη Τσαλαπάκη να τονίζει: «Καταδικάζουμε κάθε βίαιη συμπεριφορά και κυρίως πράξεις σε βάρος μαθητών. Είμαστε ενημερωμένοι και περιμένουμε την ολοκλήρωση της ΕΔΕ».

Ο οξύθυμος εκπαιδευτικός που έφτασε στα Χανιά το περασμένο φθινόπωρο με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων αναπληρωτών, συνεχίζει να διδάσκει χωρίς να έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής με την συμπεριφορά του. «Φυσικά όταν έχει προηγηθεί ένα τέτοιο περιστατικό, είμαστε σε εγρήγορση. Δηλαδή μιλάμε με το διευθυντή του σχολείου όπου υπηρετεί ο εκπαιδευτικός, προσπαθούμε να δούμε πως είναι η μετέπειτα συμπεριφορά του» διαβεβαίωσε η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πόπη Ψαρουδάκη.

Από τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τονίζεται επίσης πως σε κάθε πρόσληψη, ελέγχονται κατά προτεραιότητα τα έγγραφα που βεβαιώνουν την ψυχική κατάσταση του κάθε αναπληρωτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News