«Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές»: Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Σωματείου - Ποιοι εκλέχθηκαν

Κρήτη
«Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές»: Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ του Σωματείου - Ποιοι εκλέχθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μηνάς Τσικριτσής αναδείχθηκε πρόεδρος του Σωματείου «Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές»

Το νέο Δ.Σ. και η Ε.Ε. του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές» Μετά από τις εκλογές που διενεργήθηκαν στις 7 Μαΐου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. και την εκλογή των νέων μελών, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Μηνάς Τσικριτσής, Πρόεδρος, Μαρίνα Κρανιωτάκη, Αντιπρόεδρος, Εμμανουήλ Πρωτογεράκης, Γραμματέας, Ειρήνη Ζαχαριουδάκη, Ταμίας και Σύμβουλοι μέλη: Εύα Μπουλπάση, Νικόλαος Μανιουδάκης και Μαρίνος Μακράκης,.

Αναπληρωματικά μέλη, με βάση τη σειρά κατάταξης εκλέχθηκαν οι: 

Νίκος Ψυχογυιός, Γιάννης Νταγιάννης, Σταύρος Παρασύρης και Στέργιος Κουμπατής. Στην νέα Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν: Μαρίνα Ανδρονά και Λήδα Ζαμπετάκη. Αναπληρωματικό μέλος Στέλλα Σκουτέλη. Στην πρώτη συνεδρίασή του, το νέο Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει, για την προσφορά τους στο Σωματείο «Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές» που βασικό σκοπό έχει την ανάδειξη και προβολή της πρώτης γραφής του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, της Ελληνικής Γραμμικής Β΄ γραφής, με τον τίτλο του Επίτιμου Αντιπροέδρου, τα κάτωθι ιδρυτικά μέλη του:

  • Γιώργο Λογιάδη, Βουλευτή, για την ηθική και υλική προσφορά του στο Σωματείο και επιπλέον για την ανάδειξη και προβολή της γραφής στον επαγγελματικό του χώρο και στον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου που είναι μέλος.
  • Ανδρέα Μεταξά, επιχειρηματία, για την ηθική και υλική προσφορά του στο Σωματείο. Επιπλέον, γιατί ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου, το 2014, είχε την ιδέα να οργανώσει τα πρώτα δωρεάν σεμινάρια για Επαγγελματίες Τουρισμού και Ξεναγούς, για να γνωρίσουν και να προβάλουν τη μινωική γραμμική Β΄ γραφή. Παράλληλα φρόντισε να διακοσμήσει τον επαγγελματικό του χώρο με σύμβολα της Μινωικής γραφής.
  • Ανδρέα Μανιό, Πλαστικό Χειρουργό, ο οποίος, σε συνεργασία με τον Μηνά Τσικριτσή, έφτιαξαν τα πρώτα Λογισμικά και παιχνίδια για την εκπαίδευση και διάδοση των Αιγαιακών Γραφών. Τα προγράμματα αυτά προσφέρονται δωρεάν στα σεμινάρια που διοργανώνει το Σωματείο (μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευθεί 950 άτομα, από όλη την Ελλάδα).

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News