Χερσόνησος: Κακουργηματικές διώξεις στους δύο Κρητικούς που έγιναν «τσακωτοί» με κοκαΐνη, χασίς και όπλα

Κρήτη
Χερσόνησος: Κακουργηματικές διώξεις στους δύο Κρητικούς που έγιναν «τσακωτοί» με κοκαΐνη, χασίς και όπλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι άνδρες συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, 10 Μαΐου σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στους δύο από τους τρεις Κρητικούς οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στον αντίποδα, ο τρίτος συλληφθείς κατηγορείται για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα Τετάρτη, το μεσημέρι, στα δικαστήρια Ηρακλείου και παρουσιάστηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις.

Κατόπιν, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για κακούργημα, ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι.

Μέχρι τότε θα κρατούνται. 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας έγιναν τρεις συλλήψεις το βράδυ της Τρίτης, 10 Μαΐου και πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Μονάδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε ένας εκ των ημεδαπών να μεταβαίνει στην οικία έτερου ημεδαπού με σκοπό την αγορά ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την αποχώρηση του με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 510 γραμμάρια κάνναβης και 9 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 48,4 γραμμάρια κοκαΐνη.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν και οι άλλοι δύο ημεδαποί καθώς επέβαιναν στα οχήματα τους και συνελήφθησαν.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των δραστών κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 750,9 γραμμάρια κάνναβης,
  • 86 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • το χρηματικό ποσό των 6.515 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • πιστόλι με δύο γεμιστήρες,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • 273 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 2 ζυγαριές ακριβείας και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News