Επισκοπή: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 81χρονος που πυροβόλησε συγχωριανό του (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Επισκοπή: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 81χρονος που πυροβόλησε συγχωριανό του (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 81χρονος, νωρίτερα, σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου πέρασε το κατώφλι του στο δικαστικού Μεγάρου, υποβασταζόμενος από αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου, ζήτησε κι έλαβε ο 81χρονος κατηγορούμενος για το αιματηρό επεισόδιο, που σημειώθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου, στην Επισκοπή, στο Ηράκλειο.

Ο 81χρονος, νωρίτερα, σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, υποβασταζόμενος από αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου.

Σημειώνεται, ότι ο 81χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε βάρος του 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος την Τρίτη 10 Μαΐου, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, πιάστηκε να κλέβει ποσότητα λαδιού μέσα από την αποθήκη του σπιτιού του ηλικιωμένου.

Το χρονικο

Ολόκληρη η Επισκοπή σηκώθηκε στο πόδι από το απίστευτο αιματηρό περιστατικό μέσα στο χωριό κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα την Τρίτη 10 Μαΐου, με ΕΚΑΒ και αστυνομία να καταφθάνουν και τους κατοίκους αποσβολωμένοι να προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς ένας 36χρονος συγχωριανός του βρέθηκε αιμόφυρτος σε οικοδομή.

Σύμφωνα και με τις περιγραφές των κατοίκων του χωριού, ο ηλικιωμένος περίπου 81 ετών έπιασε τον νεαρό στα πράσα να κλέβει ποσότητα λαδιού μέσα από την αποθήκη του σπιτιού του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα κλοπής κι αυτό φέρεται να όπλισε το χέρι του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, ο 36χρονος που έχει απασχολήσει την ΕΛΑΣ για περιπτώσεις κλοπών, επιχείρησε να επιτεθεί στον ηλικιωμένο, ο οποίος όπως φαίνεται θόλωσε, με συνέπεια να οπλίσει την καραμπίνα του και να τον πυροβολήσει δύο φορές από απόσταση, πετυχαίνοντας τον 35χρονο στην ωμοπλάτη και στο χέρι.

Μετά τους πυροβολισμούς ο 36χρονος φέρεται να εγκατέλειψε κακήν κακώς το πλαστικό δοχείο με το λάδι στο δρόμο και αιμόφυρτος να τράπηκε σε φυγή.

Για μικροεγκληματικότητα που αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε σε τέτοιου είδους καταστάσεις κάνουν λόγο κάτοικοι της Επισκοπής, μιλώντας στο neakriti.gr.

Ο 36χρονος πέρασε μέσα από το χωριό και αιμορραγώντας βρήκε καταφύγιο σε οικοδομή… Εκεί εντοπίστηκε από έναν κάτοικο του χωριού, ο οποίος βλέποντας τον μέσα στα αίματα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε σοβαρά τραυματισμένο αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σχεδόν ταυτόχρονα αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο χωριό και λίγο αργότερα συνέλαβαν τον 81χρονο άνδρα που πλέον είναι αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος έπεφτε θύμα κλοπής με αποτέλεσμα το σημερινό περιστατικό να τον οδηγήσει εκτός ελέγχου.

Για τους κατοίκους της Επισκοπής πάντως το αιματηρό επεισόδιο ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενο, καθώς όπως αναφέρουν η μικροεγκλήματικότητα ανθεί και υπήρχε ο φόβος της δυσάρεστης τροπής που έλαβε σημερινό το περιστατικό.

Συνελήφθησαν οι δύο άνδρες

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, και πιο συγκεκριμένα ο 81χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος επίσης, συνελήφθη κατηγορούμενος για κλοπή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News