Άγιος Νικόλαος: Διαμαρτυρία για τα «ανύπαρκτα» έργα στη Νεάπολη

Κρήτη
Άγιος Νικόλαος: Διαμαρτυρία για τα «ανύπαρκτα» έργα στη Νεάπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή αγωνίας από το Τοπικό Συμβούλιο της Νεάπολης Λασιθίου προς τη δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου

Στασιμότητα στα καίρια ζητήματα και στα ανοιχτά μέτωπα της περιοχής διαπιστώνει το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης Λασιθίου, που αποφάσισε να απευθυνθεί για εξηγήσεις στη δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου.

Το Τοπικό Συμβούλιο, υπό τον πρόεδρο Γιάννη Μηναδάκη, απέστειλε σχετική επιστολή στον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό και στους αντιδημάρχους, παραθέτοντας αναλυτικά μια σειρά θεμάτων στα οποία διαπιστώνει από τη μεριά του καθυστερήσεις και ολιγωρία εκ μέρους της δημοτικής Αρχής και ζητά απαντήσεις.

Στο περιεχόμενο της επιστολής αποτυπώνεται μια φωνή αγωνίας και διαμαρτυρίας εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου, που σκιαγραφεί ουσιαστικά μια εικόνα εγκατάλειψης της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης και θέτει προ των ευθυνών της τη δημοτική Αρχή, δεδομένου - όπως σημειώνει - ότι απομένει πλέον ενάμισης χρόνος από την ολοκλήρωση της δημαρχιακής θητείας.

Η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, έχοντας φτάσει 1,5 χρόνο πριν την ολοκλήρωση της θητείας μας, διαπιστώνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, θα θέλαμε σαν Δημοτική Ενότητα και τοπική κοινωνία να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται τα σοβαρά θέματα που έχουμε θέσει υπόψη σας και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Θέματα που γνωρίζετε πολύ καλά, αφού τόσο καιρό τα συζητούσαμε κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας στο γραφείο σας, αλλά διαπιστώνουμε ότι, κατά τη δική μας κρίση πάντα, έχουν “παγώσει”.

Τα θέματα αυτά είναι:

  1. Μελέτη για τον δρόμο κάτω από το Γυμνάσιο, που θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης της πλατείας κι όχι μόνο.
  2. Πράξεις αναλογισμού που έχουν μείνει στάσιμες από τότε που καταργήθηκε ο Δήμος Νεάπολης. Το θέμα το γνωρίζετε πολύ καλά, αφού τόσες φορές που το είχαμε συζητήσει θεωρούσαμε ότι επιτέλους θα είχε γίνει η ανάθεση για να προχωρήσει.
  3. Κατά παρέκκλιση οικόπεδα. Μας είχατε προτρέψει να φέρουμε σε επαφή τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του με τον κ. Αντώνη Χουρδάκη, μηχανικό, έτσι ώστε να του γίνει ανάθεση να προχωρήσει αυτό το σημαντικό θέμα για τον τόπο μας. Έχει περάσει τόσος καιρός και η ανάθεση ακόμη εκκρεμεί.
  4. Αγορά οικοπέδων στην περιοχή γύρω από τη Μονή Φραρού. Ως Τοπικό Συμβούλιο και με δική σας προτροπή προσπαθήσαμε να βρούμε τους ιδιοκτήτες, ούτως ώστε να προχωρήσουμε στην αγορά των ακινήτων. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία για την αγορά αλλά και τη δωρεά μερικών εξ αυτών, αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να γίνουν τα συμβόλαια και να γίνει αποδοχή της δωρεάς. Παρότι έχει τοποθετηθεί αρμόδιος αντιδήμαρχος γι’ αυτά τα θέματα, υπάρχει ολιγωρία και σ’ αυτό.
  5. Κυκλικός κόμβος στην είσοδο του Περιφερειακού. Η πρόταση ήρθε από το Τοπικό Συμβούλιο με παρότρυνση δική σας, αλλά το θέμα έχει μείνει στάσιμο.
  6. Ανάπλαση στην είσοδο της πόλης, δίπλα στο ΕΠΑ.Λ. Η συγκεκριμένη ανάπλαση παρουσιάστηκε δύο φορές. Μία στο προηγούμενο Συμβούλιο και μία στο νυν, μετά από δική μας προτροπή για να γνωρίζουμε τι ακριβώς προέβλεπε η μελέτη. Για τον λόγο αυτό, αναστηλώσαμε τον ανεμόμυλο στην περιοχή με εθελοντική εργασία. Το θέμα δεν προχωρά, αφού η μηχανικός που έκανε τη μελέτη της ανάπλασης δεν είχε κάνει τα τεύχη δημοπράτησης.
  7. Στάδιο “Περικλής Μελιδονιώτης”. Το στάδιο της πόλης μας έχει αφεθεί στην τύχη του, και παρά τις επανειλημμένες επιστολές της ΑΕΝ (υπ’ αρ. 92: 22/04/19, υπ’ αρ. 141: 27/07/19, υπ’ αρ. 29: 08/05/21), ουδέποτε έλαβαν απάντηση τόσο από εσάς, όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά ούτε από τον ΠΑΟΔΑΝ.
  8. Επισκευή τοιχίου δημοτικού πάρκινγκ. Έπειτα από την κατολίσθηση εδώ και δύο χρόνια, ποτέ δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Οι πέτρες έχουν ακουμπήσει στο κτήριο της Φιλαρμονικής.
  9. Τεχνικό πρόγραμμα. Μετά από 2,5 χρόνια και φτάνοντας στην τελική ευθεία της θητείας μας, δεν έχει υλοποιηθεί το πρόγραμμα που είχαμε προτείνει. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν υλοποιηθεί και πότε!;

* Μας είχατε διαβεβαιώσει ότι θα προγραμματιστεί η επισκευή της οικίας Φθενάκη για να δοθεί προς χρήση. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;

* Κοινόχρηστος χώρος στην είσοδο της πόλης, δίπλα στον αναστηλωμένο ανεμόμυλο. Είχατε αναλάβει να έρθετε σε επαφή με την Πολεοδομία για να ξεκαθαρίσετε το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Έχετε λάβει απάντηση και ποια είναι αυτή;

* Δρόμος από Κουρούνες προς Νοφαλιά. Δηλώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αδυνατείτε να εκπονήσετε τη μελέτη. Αν πραγματικά αδυνατείτε, σας παρακαλούμε να μας το δώσετε εγγράφως για να προχωρήσει η Περιφέρεια από μόνη της στην υλοποίηση του έργου», αναφέρει το Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης Λασιθίου στην επιστολή του προς τη δημοτική Αρχή και καταλήγει:

«Με τη παρούσα επιστολή, σας υπενθυμίζουμε τα ζητήματα της περιοχής και περιμένουμε την απάντησή σας, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος που τίμησε τόσο εμάς, όσο κι εσάς με την ψήφο του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News