Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις και βροχές - Πού θα εκδηλωθούν

Κρήτη
Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις και βροχές - Πού θα εκδηλωθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται να αυξηθούν και να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σήμερα Τρίτη, 10 Μαΐου στην Κρήτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Τρίτη, 10 Μαΐου, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τοπικά και πιο συγκεκριμένα κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

//--> //-->

Ειδικότερα, ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σε όλη την διάρκεια της ημέρας στο Ηράκλειο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες σήμερα στο Αρκαλοχώρι, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει σε όλη την διάρκεια της ημέρας στα Χανιά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος προβλέπεται ο καιρός στα Σφακιά κυρίως τις απογευματινές ώρες, με πυκνές νεφώσεις και έντονη βροχόπτωση. Το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί. Το μεσημέρι θα επικρατήσει άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο Ρέθυμνο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αργά το απόγευμα αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 Μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα Ανώγεια την Τρίτη, μέχρι το μεσημέρι, όπου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένεται να εκδηλωθεί ασθενής βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο προβλέπεται ηλιοφάνεια μέχρι αργά το απόγευμα, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις και να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Ιεράπετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 07 έως 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη, 11 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και τη Μακεδονία κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 12 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Από τις απογευματινές ώρες στα νότια της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για Παρασκευή, 13 Μαΐου

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 14 Μαΐου και Κυριακή, 15 Μαΐου

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News