Ηράκλειο: Αναστάτωση στον αέρα με θερμόαιμο επιβάτη - Οι «τρελές» πτήσεις... με προορισμό την Κρήτη

Κρήτη
Ηράκλειο: Αναστάτωση στον αέρα με θερμόαιμο επιβάτη - Οι «τρελές» πτήσεις... με προορισμό την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον αέρα προκάλεσε θερμόαιμος επιβάτης σε πτήση από το Μπέρμιγχαμ προς το Ηράκλειο - Περιστατικά εφιαλτικών πτήσεων που έχουν καταγραφεί στην Κρήτη

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 5 Μαΐου σε αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία με προορισμό το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου. Αιτία ήταν ένας... θερμόαιμος επιβάτης, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Πρόκειται για νεαρό Βρετανό, ο οποίος δεν πειθαρχούσε στις συστάσεις του πληρώματος, με αποτέλεσμα, όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ηράκλειο, ο νεαρός να φορέσει χειροπέδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο αεροσκάφος είχε απογειωθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ με προορισμό το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Μεταξύ των δεκάδων επιβατών που βρίσκονταν στην πτήση, προκειμένου να μεταβούν στην Κρήτη και να απολαύσουν τις διακοπές τους στο νησί, βρισκόταν κι ένας 24χρονος άνδρας βρετανικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός, ο οποίος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, δημιούργησε προβλήματα κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 24χρονος Άγγλος δε συμμορφωνόταν στις επανειλημμένες συστάσεις των αεροσυνοδών. Προφανώς ο νεαρός θεώρησε ότι δε θα κληθεί να λογοδοτήσει σε κανέναν για τη συμπεριφορά του. Λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει...

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 11:04 μ.μ. Λίγο μετά την προσγείωση, ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας: Όντως, λίγα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου περνούσαν χειροπέδες στον 24χρονο ταραξία.

Θεριακλής επιβάτης

Η αλήθεια είναι ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί κι άλλες φορές, κατά τη διάρκεια πτήσεων από το εξωτερικό, με προορισμό το αεροδρόμιο Ηρακλείου, και όχι μόνο.

Πριν από περίπου 2,5 χρόνια, ένας Ρώσος υπήκοος, ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς από την πατρίδα του στην Κρήτη, συνελήφθη στο Ηράκλειο επειδή άναψε τσιγάρο μέσα στο αεροσκάφος.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο 26χρονος Ρώσος επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο “Αγία Πετρούπολη-Ηράκλειο”. Ο νεαρός δε συμμορφώθηκε στο μέτρο της απαγόρευσης καπνίσματος. Συγκεκριμένα, θεώρησε - προφανώς - ότι, εάν καπνίσει στον χώρο της τουαλέτας, δε θα γίνει αντιληπτός.

Φυσικά η πράξη του δεν πέρασε απαρατήρητη από το πλήρωμα, το οποίο υπενθύμισε στον 26χρονο ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του αεροσκάφους. Ο νεαρός επέστρεψε στη θέση του και λίγες ώρες αργότερα, αφού το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ηράκλειο, αστυνομικοί συνέλαβαν τον θεριακλή Ρώσο.

Πήγε να δαγκώσει αστυνομικό

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, είχε προκληθεί τεράστια αναστάτωση κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Βαρσοβία με προορισμό το Ηράκλειο. Ένας 57χρονος Πολωνός ήταν - μαζί με τη σύζυγό του - εκ των επιβατών της πτήσης. Ο 57χρονος παρουσίαζε επιθετική συμπεριφορά και παρά το ότι το πλήρωμα του έκανε συστάσεις, εκείνος δε συμμορφώθηκε.

Ο Πολωνός, ο οποίος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, κάποια στιγμή σηκώθηκε από τη θέση του για να πάει να κάνει την ανάγκη του. Ωστόσο, την ώρα που μετέβη στην τουαλέτα του αεροσκάφους, τσακώθηκε με έναν συνεπιβάτη του, ο οποίος βρισκόταν κι αυτός στην τουαλέτα.

Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο “Νίκος Καζαντζάκης”, ο 57χρονος ταραξίας αντίκρισε μπροστά του αστυνομικούς, οι οποίοι κινήθηκαν προς το μέρος του. Ο Πολωνός όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά συνέχιζε να φέρεται προκλητικά, καθώς για να αποφύγει την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα, ξάπλωσε στο έδαφος αρνούμενος να ακολουθήσει τους αστυνομικούς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο 47χρονος φέρεται να επιχείρησε να δαγκώσει αστυνομικό την ώρα που ο τελευταίος πήγε να του φορέσει χειροπέδες. Σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για βία κατά υπαλλήλου, για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, για διασάλευση της τάξης αεροσκάφους, για παράβαση εντολών κυβερνήτη αεροσκάφους και για αντίσταση. Λίγα 24ωρα αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος.

Καθηλώθηκαν στην Κρήτη

Τον Αύγουστο του 2018, τρεις τουρίστες, αντί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, καθηλώθηκαν στην Κρήτη εξαιτίας της εμφανούς κατάστασης μέθης στην οποία βρίσκονταν. Οι τρεις άνδρες επιχείρησαν να επιβιβαστούν, όντες μεθυσμένοι, σε προγραμματισμένη πτήση για εξωτερικό, ωστόσο κάτι τέτοιο τους απαγορεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

Όπως είχε γράψει τότε η “Ν.Κ.”, οι τουρίστες ήταν τόσο μεθυσμένοι που ο ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο ιατρείο του αεροδρομίου. Τελικά, λίγο αργότερα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε και τους τρεις, μεταφέροντάς τους στο ΠΑΓΝΗ. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ρωσικής εθνικότητας, χρειάστηκε να διακομιστεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου!

Τον Αύγουστο του 2017 είχε σημειωθεί ξανά επεισόδιο με μεθυσμένο τουρίστα στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης”. Ένας Ελληνο-ολλανδός καβγάδισε με αστυνομικούς, επειδή δεν ήθελε με τίποτα να υποβληθεί σε έλεγχο. Ο εν λόγω άνδρας προσήχθη τελικά από την ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία της απείθειας.

Έπεσε σε... αστυνομικό 

Τον Ιούλιο του 2016, κατά τη διάρκεια πτήσης από Βερολίνο προς Ηράκλειο, ένας επιβάτης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, σηκώθηκε ξαφνικά από τη θέση του και - όντας σε έξαλλη κατάσταση - άρχισε να φωνάζει και να κάνει χειρονομίες, με αποτέλεσμα να πανικοβάλει αρκετούς συνεπιβάτες του.

Κάποια στιγμή, ο ταραξίας άρχισε να κινείται προς το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου. Άμεσα επιβάτης της πτήσης - ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ήταν αστυνομικός και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας - ακινητοποίησε τον “πιωμένο” επιβάτη, ρίχνοντάς τον στο δάπεδο και περνώντας του χειροπέδες. Όπως είναι λογικό, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο, ο ταραξίας συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ.

Καβγάς στον αέρα

Βότκα, τσιγάρα και χαστούκια

Ένα από τα πλέον απίθανα περιστατικά είχε λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2015, κατά τη διάρκεια πτήσης από Μάντσεστερ προς Ηράκλειο. Ένας ατίθασος Βρετανός κατανάλωσε κατά τη διάρκεια της πτήσης βότκα, την οποία είχε περάσει λαθραία στο αεροπλάνο μέσα σε μπουκάλια αναψυκτικών, μαζί με την παρέα του. Ο εν λόγω άνδρας δεν ήταν ο μόνος που ήπιε αλκοόλ και μέθυσε. Η μέθη δεν άργησε να ανάψει τα αίματα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς. Ο νεαρός Βρετανός άρχισε να εκτοξεύει απειλές και να συμπεριφέρεται βίαια.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, βλέποντας την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου, προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στη Σόφια της Βουλγαρίας! Εκεί, Βούλγαροι αστυνομικοί εισήλθαν στο αεροσκάφος και πέρασαν χειροπέδες στον επιβάτη, την ώρα που συνεπιβάτες του ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα εμφανώς ανακουφισμένοι. Κατά το πρωτόγνωρο αυτό εναέριο μεθύσι, ο νεαρός που συνελήφθη στη Σόφια δεν ήταν ο μόνος που ξεπέρασε τα όρια: Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, μια νεαρή επιβάτιδα άναψε τσιγάρο στην τουαλέτα του αεροσκάφους, ενώ άλλη μια επιβάτιδα φέρεται να δέχτηκε χαστούκι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News