ΙΕΚ ΑΚΜΗ και Ηράκλειο Κρήτης στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness

Κρήτη
ΙΕΚ ΑΚΜΗ και Ηράκλειο Κρήτης στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 32.000 καλιτσούνια να σχηματίζουν τον χάρτη της Κρήτης, σε μια μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου

Στις λαμπρές σελίδες του βιβλίου των Guinness World Records ετοιμάζεται να εισέλθει το Ηράκλειο Κρήτης, με τους σπουδαστές του Νο1 ΙΕΚ της χώρας, να δημιουργούν τον χάρτη του νησιού από 32.000 καλιτσούνια. Το μοναδικό αυτό επίτευγμα κατασκευής του μεγαλύτερου «μωσαϊκού», στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί στην προβλήματα του Μικρού Κούλε, το Σάββατο 14 Μαΐου.

Για την υλοποίηση του νέου παγκόσμιου ρεκόρ, που θα καταγραφεί στο περίφημο βιβλίο Guinness, θα χρησιμοποιηθούν ενδεικτικά, μεταξύ άλλων προϊόντων, 1 τόνος αλεύρι, 1 τόνος μυζήθρα, 400 κιλά ζάχαρη, 230 λίτρα αυγού, ενώ στη συνέχεια το διάσημο κρητικό γλυκό, γνωστό και ως «λυχναράκι», θα μοιραστεί σε τοπικά κοινωφελή ιδρύματα και φυσικά στον κόσμο του Ηρακλείου, που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, με αρωγούς-χορηγούς τις εταιρίες Λυχνία, Μύλοι Κρήτης, Αφοί Καλογεράκη, Παρλαμάς, Αφοί Χιωτάκη και Χαλκιαδάκης.

Σας προσκαλούμε να βάλουμε όλοι μαζί το Ηράκλειο Κρήτης στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, σε μία γιορτή της πόλης με κεράσματα, μουσική, άφθονο κέφι και άρωμα.. κρητικής παράδοσης!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News