«Μπλεγμένος» μέσω Χαλκίδας ένας Ηρακλειώτης για αναβολικά από την Ινδία

Κρήτη
«Μπλεγμένος» μέσω Χαλκίδας ένας Ηρακλειώτης για αναβολικά από την Ινδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακισμένος για κεταμίνη ο 32χρονος συγκατηγορούμενός του

Μέσω Χαλκίδας… βρέθηκε «μπλεγμένος» 28χρονος γνωστός Ηρακλειώτης, καθώς ένας παλιός του γνώριμος από την πόλη της Ευβοίας, όπως φέρεται να υποστηρίζει ο ίδιος ο 28χρονος, χρησιμοποίησε την παλιά του διεύθυνση για να παραγγείλει αναβολικά από την Ινδία.

Διαβάστε ακόμη:

Κεταμίνη: Οι υποθέσεις που απασχόλησαν την Κρήτη πριν την υπόθεση στην Πάτρα

Το παράνομο δέμα φτάνοντας στην Ελλάδα «παγιδεύτηκε» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τόσο ο φερόμενος σε αυτό παραλήπτης που αναγραφόταν στο δέμα, εν προκειμένω ο Ηρακλειώτης όσο και ο παραγγέλων, ένας 32χρονος από τη Χαλκίδα, συνελήφθησαν για διακίνηση αναβολικών. Η υπόθεση που έφτασε σήμερα Δευτέρα, 9 Μαΐου 2022, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας για εκδίκαση, δεν συζητήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του 32χρονου Χαλκιδέως, ο οποίος πρώτος ζήτησε κι έλαβε αναβολή για τον Νοέμβριο.

Ωστόσο τόσο ο 28χρονος Ηρακλειώτης όσο και ο 32χρονος από την Χαλκίδα αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προμήθειας και διακίνησης αναβολικών ουσιών με σκοπό τη βελτίωση αγωνιστικής ικανότητας και απόδοσης αθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την προανάκριση η Ιντερπόλ Ινδίας σε έγγραφό της προς την Ιντερπόλ Ελλάδας, αναφέρει ότι το δέμα είχε πληρωθεί από τον συγκατηγορουμενο εκ Χαλκίδας.

Το χρονικό

Η υπόθεση εξελίχθηκε το 2017, όταν οι διωκτικές αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας «μπλόκαραν» και κατάσχεσαν δέμα με παράνομα αναβολικά που είχαν παραγγελθεί από την Ινδία. Το δέμα αφορούσε 180 κουτιά με φιαλίδια χοριονικής γοναδοτροπίνης. Το δέμα έφερε το όνομα ενός 28χρονου σήμερα Ηρακλειώτη και όπως υποστηρίζεται δια του συνηγόρου υπεράσπισης, ποινικολόγου Νικολάου Στιβακτάκη, η παραγγελία είχε γίνει από τον έτερο κατηγορούμενο, 32χρονο επιχειρηματία από την Χαλκίδα, ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα του Ηρακλειώτη εκμεταλλευόμενος την παλιά τους γνωριμία.

Ο ποινικολόγος Νικόλαος Στιβακτάκης

Μάλιστα η πλευρά του Ηρακλειώτη φέρεται να υποστηρίζει ότι ο συγκατηγορούμενος χρησιμοποίησε όχι μόνο το όνομα αλλά και ως διεύθυνση αποστολής του δέματος με τα αναβολικά τη διεύθυνση του Ηρακλειώτη στην ο οποία διέμενε την εποχή που είχαν γνωριστεί.. Όμως από το σπίτι αυτό ο Ηρακλειώτης είχε μετακομίσει και δε διέμενε εκεί κατά την εποχή της παραγγελίας των αναβολικών και της τέλεσης της παράνομης πράξης. Οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης είχαν ταυτοποιηθεί, είχε σχηματιστεί δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο το ενδιαφέρον είναι ότι ο 32χρονος από την Χαλκίδα βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος σύμφωνα με πληροφορίες για υπόθεση κεταμίνης μόλις μερικές ημέρες μετά τη σύλληψη της 33χρονης από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Η υπόθεση κεταμίνης

ΟΙ ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παραγγέλων, δηλαδή ο 32χρονος από την Χαλκίδα, στις αρχές Απριλίου του 2022 συνελήφθη και προφυλακίστηκε για υπόθεση κεταμίνης και μαζί έναν άλλον έναν 34χρονο κατηγορούνται τώρα για διεθνή εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών καθώς από τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούνται ότι διακινούσαν κεταμίνη, ουσία που έγινε γνωστή από την υπόθεση Πισπιρίγκου καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες και αναβολικά στέλνοντας δέματα σε διάφορες χώρες ακόμη και στις ΗΠΑ με τη δράση τους να εντοπίζεται ως το Σικάγο. Μάλιστα ο 32χρονος που φέρεται να πρωταγωνιστεί τόσο στην υπόθεση με τον Ηρακλειώτη συγκατηγορούμενο το 2017 όσο και στη δεύτερη υπόθεση με την κεταμίνη το 2022 φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης να είναι επιχειρηματίας εστίασης με καταστήματα και να έχει υποστεί και ο ίδιος σωματικές βλάβες από χρήση αναβολικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News