Δήμος Πλατανιά: Η πρώτη έκθεση μαθητικής δημιουργίας (βίντεο)

Κρήτη
Δήμος Πλατανιά: Η πρώτη έκθεση μαθητικής δημιουργίας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» βρέθηκε ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ και εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Πλατανιά, Γιάννης Δαράκης

 Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους μαθητών των σχολικών μονάδων του Δήμου Πλατανιά, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 1ης  έκθεσης μαθητικής δημιουργίας των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι.

 Στην έκθεση παρουσιάζονται καινοτόμες ιδέες και δημιουργίες των μαθητών από το σύνολο των σχολείων της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πλατανιά, που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τη στήριξη και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» βρέθηκε ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ και εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Πλατανιά, Γιάννης Δαράκης: « Μιλάμε για επαρχιακά σχολεία που σίγουρα υπάρχουν ιδαιτερότητες και δυσκολίες. Σκοπός της έκθεσης είναι να δείξουν το πλούσιο έργο που παράγουν οι σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους μαθητές. Το επαρχιακό δεν έχει να ζηλέψει κάτι σε σχέση με τα σχολεία της πόλης».

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να θαυμάσει κάποιος στο πλαίσιο της έκθεσης: « Η έκθεση ήταν μια μεγάλη καινοτομία. Διότι έγινε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Όμως δείχνει ότι η παιδεία βάζει στόχους.  Δυο άξονες έχει: Ο ένας άξονας είναι τα περίπτερα, όπου όλες οι σχολικές μονάδες μαζί και το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας  και το δια βίου μάθησης έχουν ένα πολύ πλούσιο υλικό έντυπο ή κατασκευές. Ο δεύτερος άξονας αφορά μια σειρά δράσης με χωρό, θεατρικές παραστάσεις ή με δράσεις εράσμους.»

Για το πώς νιώθουν τα παιδιά ο κ. Δαράκης επισημαίνει: «Τα παιδιά αν βλέπουν τέτοιες δράσεις, ενεργοποιούνται και δείχνουν ότι πρέπει να γίνουν δημιουργικά. Εμείς προσπαθήσαμε να τους δώσουμε το ερέθισμα της δημιουργικότητας».

φωτογραφία intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News