Βαρδάκης: Με χρήματα των φορολογούμενων θα ενισχύσει ο Μητσοτάκης την αισχροκέρδεια παρόχων

Κρήτη
Βαρδάκης: Με χρήματα των φορολογούμενων θα ενισχύσει ο Μητσοτάκης την αισχροκέρδεια παρόχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα μέτρα αντιμετώπισης ενεργειακής κρίσης

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τα μέτρα αντιμετώπισης ενεργειακής κρίσης:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού λεηλάτησε για μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναγκάστηκε να εξαγγείλει μέτρα αντιμετώπισης των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Όχι μόνο παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την παταγώδη αποτυχημένη πολιτική του στο κομμάτι της ενεργειακής κρίσης, δίνοντας όλο αυτό το διάστημα την ευκαιρία σε ιδιώτες παρόχους του ρεύματος, λειτουργώντας ολιγοπωλιακά, να κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών, αλλά αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά κατώτερος των περιστάσεων, καθώς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Αυτοαναιρείται ως προς τις δεσμεύσεις στις οποίες προέβη, τον Σεπτέμβριο του 2021 στη ΔΕθ, όταν δήλωσε ότι θα υπήρχε κάλυψη του 80% των αυξήσεων. Ενώ, ηχούν πλέον σαν αστείο στα αυτιά μας, οι δηλώσεις του κ. Σκρέκα την ίδια ακριβώς περίοδο, ότι οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, δεν θα ξεπερνούσαν τα 2 με 3 ευρώ μηνιαίως για τον καταναλωτή. Η κοινωνία στενάζει, κυριολεκτικά, από τις υπέρογκες κοστολογήσεις στην ενέργεια, υφίσταται αφαίμαξη, ενώ χιλιάδες είναι οι καταναλωτές που βρίσκονται αντιμέτωποι με διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή αδυνατούν να πληρώσουν την παράνομη και ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σήμερα η Κυβέρνηση, φοβούμενη την οργή της κοινωνίας, αναδιπλώνεται, ισχυριζόμενη ότι θα ανακουφίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιστρέφοντας χρήματα και καλύπτοντας μέρος της αύξησης των τιμών. Επί της ουσίας όμως, αυτό που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης είναι με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αισχροκέρδεια των μεγάλων εταιριών παραγωγής ρεύματος και όχι την κοινωνία. Ο Πρωθυπουργός της χώρας σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να σώσει την τιμή της Κυβέρνησης του, κάνει λόγο για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, η οποία ως γνωστόν είναι παράνομη και θα ακυρωνόταν από τα δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν μαζικά χρεωμένοι καταναλωτές.

Υπόσχεται τέλος αλληλεγγύης, που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις παροχής ρεύματος, έναντι των υπερκερδών που αποκόμισαν όλο αυτό το διάστημα, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει επί ποιου αρχικού ποσού αυτό θα υπολογιστεί και κυρίως, δίχως η ΡΑΕ να έχει υπολογίσει τα συνολικά υπερκέρδη των εταιριών. Εκείνο που εξήγησε πάντως με σαφήνεια είναι ότι το «έμμεσο πλαφόν», που δεν ξέρουμε ούτε τι είναι, ούτε πόσο είναι ούτε και πως θα εφαρμοστεί, θα ισχύσει μετά τον Ιούλιο, δηλαδή όταν πλέον θα έχει καταρρεύσει η ελληνική κοινωνία και θα έχουν θησαυρίσει οι πάροχοι. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σταματήσουν την κατρακύλα της ΝΔ.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News