«Διατριβή σε 3 λεπτά» - Ένας ιδιαίτερος διαγωνισμός για τους υποψήφιους Διδάκτορες (βίντεο)

Κρήτη
«Διατριβή σε 3 λεπτά» - Ένας ιδιαίτερος διαγωνισμός για τους υποψήφιους Διδάκτορες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος του διαγωνισμού, είναι κάθε υποψήφιος διδάκτορας να μπορέσει να εξηγήσει την έρευνά του στο κοινό με λακωνικότητα, απλότητα και απόλυτη σαφήνεια

Απλότητα, ακρίβεια και σαφήνεια είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το περιεχόμενο παρουσίασης της διατριβής των υποψηφίων διδακτόρων που θα λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό: «Η διατριβή μου σε 3 λεπτά».

Οι τρεις καλύτερες παρουσιάσεις θα βραβευτούν με χρηματικά έπαθλα, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά υποψήφιοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Για όσους έχουν βάλει πλώρη μία Ακαδημαϊκή καριέρα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο διαγωνισμός παρουσίασης διατριβής σε 3 λεπτά αποτελεί αναμφίβολα μία μεγάλη πρόκληση.

Στόχος του διαγωνισμού, είναι κάθε υποψήφιος διδάκτορας να μπορέσει να εξηγήσει την έρευνά του στο κοινό με λακωνικότητα, απλότητα και απόλυτη σαφήνεια.

Πώς θα γίνεται η παρουσίαση

Από τη στιγμή που ο χρόνος θα ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα, κάθε διαγωνιζόμενος έχει αυστηρά 3 λεπτά για να κάνει κατανοητό στο κοινό το πρόβλημα που λύθηκε, τη σημαντικότητά του, τα κεντρικά αποτελέσματα και συμπεράσματα της έρευνας και φυσικά τον αντίκτυπο της.

Οι πρώτες δύο καλύτερες παρουσιάσεις που θα καταφέρουν να «πείσουν» την Επιτροπή Αξιολόγησης, κερδίζουν το έπαθλο των 1000 ευρώ και των 750 ευρώ αντίστοιχα.

Την τελευταία λέξη όμως καλείται να πει το κοινό, το οποίο θα δώσει το τρίτο βραβείο αξίας 500 ευρώ στην παρουσίαση που θα επιλέξει.

Τα χρηματικά έπαθλα αποτελούν αποκλειστικά χορηγίες ιδιωτών.

Οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό που λαμβάνει χώρα για δεύτερη φορά θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 3 Ιουνίου, με το ενδιαφέρον να είναι αυξημένο. Σημειώνεται πως πέρυσι, ο διαγωνισμός στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, καθώς έφτασε τις 45 συμμετοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News