Διευκρινήσεις Αυγενάκη - Ασσαργιωτάκη για την «ειδική» χρηματοδότηση στον ΑΟ Πόρος

Κρήτη
Διευκρινήσεις Αυγενάκη - Ασσαργιωτάκη για την «ειδική» χρηματοδότηση στον ΑΟ Πόρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διευκρινήσεις των κ.κ. Λευτέρη Αυγενάκη και Γιάννη Ασσαργιωτάκη αναφορικά με το δημοσίευμα της «ΝΚ» για την «ειδική» χρηματοδότηση του ΑΟ Πόρου - Ο κ. Ασσαργιωτάκης γνωστοποίησε, μετάξύ άλλων και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΣΗ

Διευκρινήσεις έδωσαν το πρωί της Παρακευής 6 Μαΐου 2022 ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και πρόεδρος του ΑΟ Πόρου, Γιάννης Ασσαργιωτάκης, αναφορικά με το δημοσίευμα της «ΝΚ» για την ειδική έκτακτη χρηματοδότηση από τον πρώτο.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα, ο κ. Ασσαργιωτάκης υπογράμμισε πως οι δύο αποφάσεις που δημοσίευσε η «ΝΚ» αφορούν στο ίδιο ποσό συνολικού ύψους 15.000 ευρώ και όχι 30.000 ευρώ, αποσαφηνίζοντας ότι οι εν λόγω αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στην Διάυγεια αφορούν:

  • Στην έγκριση πίστωσης 15.000 ευρώ προς τον Πόρο και
  • Στην εκταμίευση του εν λόγω ποσού

Μάλιστα, όπως σημείωσε, το ποσό αυτό της ειδικής χρηματοδότησης δόθηκε προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες της πρόσκλησης του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Βασίλη Χατζηπαναγή.

Σημειώνεται πως συνολικά το ερασιτεχνικό Σωματείο έλαβε το ποσό των 15.000 ευρώ, συν την τακτική επιχορήγηση ύψους 10.400 ευρώ, ήτοι 25.400 ευρώ, τη στιγμή που άλλα Σωματεία ίδιου ειδικού βάρους, δεν έχουν λάβει τίποτα.

Επιπροσθέτως , στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ασσαργιωτάκης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου.

Λευτέρης Αυγενάκης: Ουδεμία άλλη έκτακτη επιχορήγηση δόθηκε στον ΑΟ Πόρος

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Αθλήτισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέροντας ότι «το ερασιτεχνικό σωματείο “Αθλητικός Όμιλος Πόρος” στις 29/10/2021 αιτήθηκε επιχορήγησης 15.000€ για να διοργανώσει Καμπ Ακαδημιών, με δωρεάν συμμετοχή παιδιών 8-14 ετών από όλη την Κρήτη, υπό την καθοδήγηση του ποδοσφαιρικού θρύλου, Βασίλη Χατζηπαναγή», χωρίς, ωστόσο, να απαντά στα ερωτήματα που έθεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Αυγενάκη:

«Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Το ερασιτεχνικό σωματείο “Αθλητικός Όμιλος Πόρος” στις 29/10/2021 αιτήθηκε επιχορήγησης 15.000€ για να διοργανώσει Καμπ Ακαδημιών με δωρεάν συμμετοχή παιδιών 8-14 ετών από όλη την Κρήτη, υπό την καθοδήγηση του ποδοσφαιρικού θρύλου, Βασίλη Χατζηπαναγή.

  • Στις 26/11/2021 εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης των 15.000€
  • Στις 10/12/2021 υποβλήθηκε η Ειδική Έκθεση Αιτιολόγησης Αναγκαιότητας και Νομιμότητας της εν λόγω επιχορήγησης, όπως προβλέπει ο ν. 4170/2013 για κάθε τέτοια περίπτωση.
  • Στις 22/12/2021 δόθηκε η Ειδική Έγκριση της εν λόγω επιχορήγησης και
  • Στις 27/12/2021 ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την υπογραφή μου στην Απόφαση της εν λόγω επιχορήγησης.

Ήδη, ο ΑΟ Πόρος στις 27-28/11 είχε διοργανώσει με επιτυχία το συγκεκριμένο προπονητικό Καμπ Ακαδημιών, υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Χατζηπαναγή και των συνεργατών του, με διθυραμβικές αναφορές και σχόλια των ΜΜΕ του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Ουδεμία άλλη έκτακτη επιχορήγηση δόθηκε στον ΑΟ Πόρος.

Υποστηρίχθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τη συγκεκριμένη εξαίρετη πρωτοβουλία του, όπως αντίστοιχα έχουμε υποστηρίξει και χρηματοδοτήσει δεκάδες άλλα ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη τη χώρα, για παρόμοιες δράσεις και διοργανώσεις.

Είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε διαρκώς τον ελληνικό αθλητισμό και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε καθημερινά και αδιάλειπτα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News