Καιρός: Αραιές νεφώσεις και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Παρασκευή, 6 Μαΐου στην Κρήτη

Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν προβλέπονται σήμερα, Παρασκευή, 6 Μαΐου στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο Ηράκλειο την Παρασκευή, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στο Αρκαλοχώρι κυρίως μέχρι νωρίς το μεσημέρι, αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά προβλέπονται αραιές νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές προβλέπονται στα Σφακιά, ενώ νωρίς το απόγευμα τα σύννεφα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν και στα Ανώγεια σε όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ τα σύννεφα θα πυκνώσουν τις βραδινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στον Άγιο Νικόλαο κυρίως μέχρι νωρίς το μεσημέρι, αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13  έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο νωρίς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή, 6 Μαΐου

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, στα ηπειρωτικά εκτός της Θράκης, από το απόγευμα στην Κρήτη και το βράδυ στις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Στην Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Το βράδυ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 7 Μαΐου

Στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στα νότια πελάγη θα φθάσουν τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 8 Μαΐου

Αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στη δυτική και νότια χώρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Δευτέρα, 9 Μαΐου

Στα δυτικά και νότια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι - απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για Τρίτη, 10 Μαΐου και Τετάρτη, 11 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως δυτικά και βόρεια και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News