ΣΕΤΕ: Αναγκαία η ενίσχυση της χώρας μας ως προορισμός (βίντεο)

Κρήτη
ΣΕΤΕ: Αναγκαία η ενίσχυση της χώρας μας ως προορισμός (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εθνική στρατηγική για τον ελληνικό τουρισμό μέχρι το 2030 παρουσίασαν σήμερα Πέμπτη, 5 Μαΐου στελέχη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ηράκλειο

 

  • Στο κόκκινο η κίνηση στις πύλες εισόδου και η αισιοδοξία για την τουριστική σεζόν του 2023
  • Σε έρευνα του ΣΕΤΕ το στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό μέχρι 2030
  • Βάζουν μπροστά την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος ως εμπειρία

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική σεζόν που άνοιξε, με τα στελέχη του τουρισμού του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να διευκρινίζουν από το Ηράκλειο σήμερα Πέμπτη, 5 Μαΐου, ότι το ρεύμα αυτή την ώρα δίνει το περιθώριο να μιλάμε για μια σεζόν που θα θυμίζει τις καλές εποχές προ κορωνοϊού.

Ειδικότερα, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του ΣΕΤΕ και στελεχών του τουρισμού και εκείνο που αναφέρθηκε ήταν η ανάγκη να προχωρήσουν υποδομές και να ενισχυθεί η χώρα ως προορισμός όχι μόνο στο πεδίο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει αλλά συνολικά στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος ως εμπειρία.

Στη στροφή και πάλι σε μια κανονικότητα, το κλειδί όπως αναφέρουν τα στελέχη του τουρισμού, είναι οι υποδομές και οι συνέργειες. Αυτό είναι και το βασικό στοιχείο που αναδεικνύεται στην έρευνα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την εθνική στρατηγική του ελληνικού τουρισμού μέχρι το 2030, που στοχεύει στην χρονική αλλά και χωρική επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Την ίδια ώρα ακυρώσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν φαίνεται να υπάρχουν και στο λιμάνι η κρουαζιέρα έχει δυναμική αποτύπωση με τα μηνύματα να δείχνουν ότι το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται μόνο στη φετινή χρονιά, αλλά και στο 2023.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ράνιας Μωραΐτη, το οποίο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV:

Στην Κρήτη το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία

Υπενθυμίζεται ότι υπό την αιγίδα του ΕΟΤ ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη, 5 Μαΐου οι εργασίες της πρώτης προπαρασκευαστικής συνάντησης για τη δημιουργία του Hellenic Center of Excellence for Health and Wellness (Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία) και θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα, 9 Μαΐου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου, που έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και συνδέεται ακαδημαϊκά με το Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, ανήκει στον ομογενή καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, Στέφανο Κάλη.

Ως στόχο έχει την ανάδειξη των αξιών του ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής, ενώ η επιλογή της Κρήτης έγινε επειδή η κρητική διατροφή αποτελεί ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο παράδειγμα υγιεινού τρόπου ζωής που αντανακλά τις προαναφερόμενες αξίες, πάντα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Η συνάντηση λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο «Amirandes» της εταιρείας Grecotel, που αποτελεί κεντρικό partner του Κέντρου, καθώς πρωτοπορεί στην επιτυχημένη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα μέσω του βιολογικού κτήματός της Agreco στο Ρέθυμνο.

Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης της διατροφής, της εκπαίδευσης και του υγιεινού τρόπου ζωής, ενώ θα  ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις σχετικά με το υπό δημιουργία Κέντρο, αλλά και την προετοιμασία διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Cretan Lifestyle». 

Σημειώνεται, τέλος, ότι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την υλοποίησή του Κέντρου έγινε στο πλαίσιο κλειστού συνεδρίου που πραγματοποιείται από την Τρίτη (3/5) στην Ακαδημία Επιστημών του Ποντίφικα (Βατικανό), με αντικείμενο τις αξίες του ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News