European Startup Universe Closing Conference: Εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο

Κρήτη
European Startup Universe Closing Conference: Εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν φορείς και οργανισμοί από 11 χώρες

Το European Startup Universe, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για τις Ευρωπαϊκές τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), κλείνει τον κύκλο δράσεων του - για φέτος - με ένα τριήμερο συνέδριο που θα συνδυάζει online αλλά και δια ζώσης εκδηλώσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν φορείς και οργανισμοί από 11 χώρες. Συγκεκριμένα θα παρευρίσκονται οι διοργανωτές των εθνικών προγραμμάτων ESU Programs, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Σλοβενία, το Λουξεμβούργο και την Ουγγαρία, ενώ επίσης θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων οργανισμών πάνω σε ευρωπαϊκά προγράμματα από την Τουρκία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Μέχρι ώρας 1500 επιχειρηματίες 150 φοιτητές και 35 επενδυτές έχουν εγγραφεί.

Οι δράσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα στην Κρήτη, ένεκα του Closing Conference, συνδυάζονται από ανοιχτές εκδηλώσεις προς όλους, αλλά και κλειστού τύπου εκδηλώσεις για τους Ευρωπαίους συνεργάτες του European Startup Universe, στοχεύοντας σε δύο σημεία:

(α) την ανάδειξη της Κρήτης ως ένα νέο επενδυτικό κέντρο/κέντρο καινοτομίας μέσω της συμμετοχής παραγόντων της Ευρώπης στο συνέδριο,

(β) την ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο νησί, σε συνδυασμό με την διεύρυνση των ευκαιριών στην Κρήτη για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το νεοφυές επιχειρείν.

Στο πλαίσιο αυτό οι δράσεις που θα λάβουν χώρα στην Κρήτη είναι οι εξής:

Opportunities for Students in Innovation and Entrepreneurship

  • στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 και ώρα 11:30 π.μ., στην Αίθουσα ΣΥΑ. Για δωρεάν εγγραφή και περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, δείτε εδώ.
  • στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στην αίθουσα

Αίθουσα Β1-15 της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, ώρα 14:30. Για δωρεάν εγγραφή

και περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση, δείτε εδώ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης και σε συνδιοργάνωση της ΠΕ

Ρεθύμνης και του Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης.

Χορηγός φιλοξενίας είναι το AVLI | Hotel.

European Startup Universe | Main Conference στις 6 Μαΐου και ώρα 17:00. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, στην πόλη των Χανίων και online.  

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Χανίων. Χορηγός φιλοξενίας είναι το Kydon Hotel.

European Startup Universe Closing Conference

Founders Dinner - Startup Greece, στην πόλη των Χανίων την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, ώρα 21:00. RSVP Here.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι iprovidenow, Darlas and Sons Investment Group και η Vakxos LTD, ενώ χορηγοί σε είδος είναι η COCO-MAT, Coca Cola 3Ε Hellas και η Χαλκιαδάκης Α.Ε..

Η πρωτοβουλία European Startup Universe τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Mariya Gabriel (European Commission), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (European Committee of the Regions) και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (European Parliament). Πρέσβης της πρωτοβουλίας είναι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

Για την συμμετοχή σας, είτε ψηφιακά, είτε δια ζώσης, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής: https://thestartupuniverse.org/conf 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News