Πανταζής: Σε άθλια κατάσταση οι αθλητικοί χώροι της Ιεράπετρας

Κρήτη
Πανταζής: Σε άθλια κατάσταση οι αθλητικοί χώροι της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όλοι έχουν αναβαθμιστεί και έχουν εκσυγχρονιστεί», απαντά η δημοτική αρχή

Με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την αναφορά του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρη Πανταζή, που υποστήριξε ότι, έχουν περιέλθει σε άθλια κατάσταση οι χώροι άθλησης στο δήμο, ακολούθησε δημόσια επιστολή-καταγγελία μαζί με φωτογραφικό υλικό, με το οποίο ο κ. Πανταζής επιχειρεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. 

«Για του λόγου το αληθές, δημοσιεύουμε το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό που συλλέξαμε από τα γήπεδα τένις, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, το ανοιχτό παραλιακό στάδιο και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοτσιφιανής στη Νέα Ανατολή. Η απάντηση των στελεχών της δημοτικής αρχής στην τοποθέτηση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι, οι αθλητικοί χώροι στο δήμο μας είναι μια χαρά και λειτουργούν άψογα. Μετά από αυτό, ομάδα εργασίας της παράταξης μας μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου, πήγαμε στους προαναφερόμενους αθλητικούς χώρους του δήμου μας και διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση, με το πώς απεγνωσμένα και για πολλοστή φορά, προσπαθεί να τα παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή», σημείωσε ο κ. Πανταζής. 

Ο ίδιος, πρόσθεσε πως: « Συγκεκριμένα, βρήκαμε κατεστραμμένα όργανα γυμναστικής, κλιματιστικά και ψηφιακούς πίνακες που δεν λειτουργούν, αποθήκες γεμάτες σκουπίδια, κατεστραμμένες περιφράξεις, αποδυτήρια τρώγλες, σπασμένα φρεάτια, ηλεκτρολογικοί πίνακες και καλώδια εκτεθειμένα, στρώματα ατάκτως ερριμμένα παντού, ταρτάν που φύτρωσαν μαργαρίτες, προβολείς σε αχρηστία, οροφές που μπάζουν νερά, τουαλέτες κατεστραμμένες και αλλά πολλά, συνθέτουν μια απαράδεκτη τριτοκοσμική εικόνα, αποτέλεσμα μιας δημοτικής αρχής με οκτάχρονη πορεία. Οι Γεραπετρίτες αθλητές και οι πολίτες που χρησιμοποιούν αυτούς τους χώρους καθώς και οι επισκέπτες, δεν αξίζουν τέτοιου είδους απαξίωση. Στην Ιεράπετρα ότι δεν εμπεριέχει τσιμέντο αφήνεται στην τύχη του μέχρι να καταρρεύσει. Στους άλλους δήμους που σέβονται τους δημότες τους, βάζουν σε προτεραιότητα τον αθλητισμό, επενδύουν σε αυτόν και μάλιστα την στιγμή που η δημοτική μας αρχή για το θέμα, περί άλλων τυρβάζει».

Παράλληλα ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι «ο αθλητισμός θέλει όραμα, σχεδιασμό, προοπτική και πάνω από όλα στρατηγική και συνεργασίες. Η Ιεράπετρα διαθέτει το απαραίτητο κλίμα, τις ακτές για θαλάσσιο αθλητισμό καθώς και το έμψυχο δυναμικό που χρειάζεται για να κάνει το άλμα και να συμπεριληφθεί στο δίκτυο των δήμων που πρωτοστατούν στον αθλητικό τουρισμό. Διαθέτει πληθώρα διαμερισμάτων και δωμάτιων που μπορούν κάλλιστα να φιλοξενήσουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είναι κρίμα οι υποδομές που κατάφεραν προηγούμενες δημοτικές αρχές, να μην μπορούν ούτε καν να συντηρηθούν και να είναι υπό κατάρρευση» καταλήγει στην καταγγελία του ο κ. Αργύρης Πανταζής.

Η απάντηση της Αντιδημάρχου

Στις καταγγελίες του κ. Αργύρη Πανταζή μας απάντησε η Αντιδήμαρχος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη η οποία υποστήριξε ότι, «όλοι οι αθλητικοί χώροι στην Ιεράπετρα και στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, έχουν αναβαθμιστεί και έχουν εκσυγχρονιστεί ενώ έχουν γίνει μελέτες και για την κατασκευή νέων αθλητικών χώρων.

Στο Βουζουνεράκειο στο μικρό και στο μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο, στο Μισεδάκειο, στα γήπεδα τέννις, στο γήπεδο της Κοτσιφιανής και στο γήπεδο του Κουτσουρά στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, έχουν γίνει έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού όλων των αθλητικών χώρων».

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό η κ. Χατζημαρκάκη, αύριο Παρασκευή 6 Μαίου 2022, υπογράφεται η σύμβαση και για το νέο προπονητήριο του ποδοσφαίρου, που θα φτιαχτεί στο κοινοτικό γήπεδο του Κάτω Χωριού.

«Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουμε καταθέσει για ένταξη, άλλες δυο προτάσεις για δυο νέα γήπεδα τέννις στην Ιεράπετρα και στον Μακρύ Γιαλό. Αυτό που έχει καθυστερήσει λόγω προβλημάτων με το ιδιοκτησιακό, τα οποία τα ξεπεράσαμε τελικά, είναι το έργο της μεταφοράς του παραλιακού Δημοτικού Γυμναστηρίου στο Βουζουνεράκειο Στάδιο.Είμαστε από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα , που διαθέτει όλους τους αθλητικούς του χώρους στα αθλητικά σωματεία , για να τους χρησιμοποιούν δωρεάν. Ο Δήμος μας μάλιστα έχει αναλάβει και πληρώνει όλα τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας τους. Επειδή σε όλους τους αθλητικούς χώρους βλέπουμε ότι κάποιοι προβαίνουν σε καταστροφές και βανδαλισμούς, παρακαλούμε τους δημότες μας να σέβονται τη δημόσια περιουσία», καταλήγει η κ Χρύσα Χατζημαρκάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News