TUI: Ποιες χώρες είναι πρώτες στις κρατήσεις για το καλοκαίρι

Κρήτη
TUI: Ποιες χώρες είναι πρώτες στις κρατήσεις για το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο CEO του τουρ οπερέιτορ Fritz Joussen δήλωσε πως το Ην. Βασίλειο παραμένει πρώτο στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 και παρουσιάζει αύξηση 14% συγκριτικά με το 2019

Αισιόδοξα έχουν ξεκινήσει φέτος οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ολλανδία να κρατούν τα σκήπτρα της πρωτιάς.

Μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις έχει σημειωθεί στη Γερμανία καθώς τον τελευταίο μήνα έχουν παρουσιάσει διψήφιο ποσοστό, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

Ο CEO του τουρ οπερέιτορ Fritz Joussen δήλωσε πως το Ην. Βασίλειο παραμένει πρώτο στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 και παρουσιάζει αύξηση 14% συγκριτικά με το 2019.

Οι πελάτες του μεγάλου τουρ οπερέιτορ συνεχίζουν να δαπανούν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους, όπως αναφέρει ο κ. Joussen σε επιστολή του προς τους εργαζομένους του ομίλου.

Για το χειμώνα του 2021/22 καταγράφεται επίσης αύξηση στις μέσες τιμές ταξιδιών της τάξης του 14%, ενώ οι τιμές για το καλοκαίρι του 2022 είναι αυξημένες κατά 20%.

Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με το tour-market.gr, οφείλεται στα πακέτα διακοπών και όχι στις ατομικές υπηρεσίες ή στις κρατήσεις σε ξενοδοχεία ανώτερης κατηγορίας. Σύμφωνα με τον κ. Joussen, οι δύο τάσεις που παγιώνονται στα ταξίδια είναι ότι οι κρατήσεις πραγματοποιούνται σε σημαντικά κοντινότερες ημερομηνίες από την έναρξη του ταξιδιού και ότι αφορούν υπηρεσίες ανώτερης ποιότητας. Το γεγονός αυτό, τονίζει, είναι ευεργετικό για τις πωλήσεις, τα περιθώρια κέρδους και την κερδοφορία.

Κατά την πασχαλινή περίοδο, η χρήση αεροσκαφών έφτασε στο 95% στο Ην. Βασίλειο και στο 91% στη Γερμανία ενώ συνολικά ταξίδεψαν 1,1 εκατ. τουρίστες.

Από τη Μ. Δευτέρα, οι νέες κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση 117% έναντι των αντίστοιχων επιπέδων του 2019.

Η σταθεροποίηση της αγοράς, η εξέλιξη των κρατήσεων και ο μετασχηματισμός της εταιρίας κατά την τελευταία διετία, αποτελούν τις βάσεις για περαιτέρω μείωση των κρατικών ενισχύσεων για λόγους αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας. Η επόμενη αποπληρωμή των πιστωτικών γραμμών που υποστηρίζονται από το κράτος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «άμεσα», δήλωσε ο κ. Joussen.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News