Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων για την επιλογή υποψήφιων μαθητών

Κρήτη
Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων για την επιλογή υποψήφιων μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, ο γονέας- κηδεμόνας σημειώνει στην ίδια αίτηση τις δύο επιλογές του

Από τις 3 έως τις 31 Μαΐου 2022 θα βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την επιλογή υποψηφίων μαθητών της Α Γυμνασίου στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου.

Με βάση την με Α.Π. 21320/Δ2/24-02-2021 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Σχολείων» (Β΄ 886) διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β΄ 1065/19-03- 2021, στην Α τάξη εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εισαγωγικές εξετάσεις. Σημειώνουμε ότι λόγω της τρέχουσας κατάστασης, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο παιδείας για τις ημερομηνίες των εξετάσεων.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής μέσω φόρμας.

Σε περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, ο γονέας- κηδεμόνας σημειώνει στην ίδια αίτηση τις δύο επιλογές του. Όσον αφορά στην κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να προσκομίσουν (ηλεκτρονική αποστολή στο email του σχολείου) και δύο Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού.

Επισημαίνεται ότι στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις:

  • Εικαστικών Τεχνών
  • Θεάτρου-Κινηματογράφου
  • Χορού.

Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση είναι 25. Το δικαίωμα εγγραφής προκύπτει από τη σειρά κατάταξής τους στους αξιολογικούς πίνακες ανά κατεύθυνση, ενώ οι εγγραφές των επιτυχόντων μαθητών γίνονται από την 1η ως και την 8η Σεπτεμβρίου, εκτός αν υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News