Οξεία ηπατίτιδα: Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές - Ποια τα συμπτώματα (βίντεο)

Κρήτη
Οξεία ηπατίτιδα: Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές - Ποια τα συμπτώματα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα πρέπει να ανησυχήσει τους γονείς - Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και στη χώρα μας οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές

Την ώρα που όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε επιφυλακή, αναφορικά με την εξάπλωση κρουσμάτων οξείας ηπατίτιδας, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και στη χώρα μας οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές και δη τα παιδιατρικά νοσοκομεία σε περίπτωση που εμφανιστούν ύποπτα συμπτώματα σε παιδιά.

Με δεδομένο ότι η Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που έχει αντιμετωπίσει αρκετές περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας, σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, μεταξύ των οποίων  κάποια εξ αυτών έχουν χρειαστεί και  μεταμόσχευση, η Κική Σονίδου, Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Ηνωμένου Βασιλείου - Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Λονδίνου καλεσμένη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα της νόσου.

Ποια τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς είναι

  • Κόπωση
  • Πυρετός
  • ικτερική χροιά σε μάτια δέρμα
  • Ούρα έντονα χρωματισμένα
  • γαστρεντερικές διαταραχές

Παράλληλα βασική παράμετρος σε όλα τα παραπάνω, αποτελεί και η μεγάλης διάρκειας καραντίνα που προηγήθηκε λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων, τα παιδιά να μην προχωρήσουν στον ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους προγράμματος.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συνεχής παρακολούθηση είναι το μήνυμα που στέλνουν οι επιστήμονες αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που έχουν σημάνει συναγερμό στην Ευρώπη και έχουν θέσει σε εγρήγορση τις ελληνικές αρχές δημόσιας υγείας.

Πηγή: ECDC

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News