Το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και το οδικό δίκτυο σκοτώνουν ανεμπόδιστα στην Κρήτη

Κρήτη
Το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και το οδικό δίκτυο σκοτώνουν ανεμπόδιστα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη θρηνεί 18 νεκρούς από την αρχή του έτους - Αύξηση 200% στα δυστυχήματα σε σχέση με πέρσι

Δεν έχει σταματημό η «ανθρωποθυσία» που συντελείται - και φέτος - στους δρόμους της Κρήτης, καθώς η μακάβρια λίστα με τους συνανθρώπους μας που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο του νησιού ολοένα και μεγαλώνει.

Η Κρήτη θρηνεί 18 νεκρούς από την αρχή του έτους

Από την αρχή του χρόνου έως σήμερα, 18 είναι οι νεκροί στην Κρήτη από τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων 2 στο Ρέθυμνο, ενώ συνολικά 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πόλεις, 1 στον ΒΟΑΚ και 12 στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το 2021 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία στην Κρήτη, εκ των οποίων 1 στο Ρέθυμνο, ενώ το 2020 το νησί θρήνησε το χαμό 30 συνολικά ανθρώπων. 

Στατιστικά στοιχεία τροχαίας για τα δυστυχήματα το 2022

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ρέθυμνο

Τα ξημερώματα της Τρίτης 3 Μαϊού, σημειώθηκε ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Λίγα λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα, το ΙΧ του 39χρονου Δημήτρη, με κατεύθυνση από το Ρέθυμνο προς του Σταυρωμένου, κινούμενο στην μεγάλη ευθεία του Αδελιανού Κάμπου, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε μία σιδερένια καγκελόπορτα ενός ξενοδοχείου, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Αργότερα από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ανασύρθηκε νεκρός ο 39χρονος οδηγός, ενώ όπως προκύπτει από την προανάκριση στο δυστύχημα δεν εμπλέκεται άλλο όχημα και ο οδηγός του ΙΧ ήταν μόνος στο αυτοκίνητό του. Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης γκρεμίστηκε και το τοιχίο του ξενοδοχείου.

Το τραγικό της υπόθεσης

Τραγική σύμπτωση είναι ότι στο σημείο που ξεψύχησε ο 39χρονος Δημήτρης ακινητοποιήθηκε στις 16 Απριλίου και η μοτοσυκλέτα του 17χρονου Ρεθυμνιώτη που έχασε το πόδι του, με τα ίχνη αίματος να είναι ακόμα ορατά στο οδόστρωμα.

Το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου, μάλιστα ο 17χρονος πολυτραυματίας πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων και μεταφέρθηκε με αεροσκάφος του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ για να συνεχίσει την θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας του.

Αύξηση 200% στα δυστυχήματα σε σχέση με πέρσι στην Κρήτη

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, τα τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη παρουσιάζουν αύξηση 200% σε σχέση με το περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη της ΕΛΑΣ, τα μισά τροχαία δυστυχήματα οφείλονται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Το πρόβλημα οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Από την μία, είναι η τεράστια ταχύτητα που αναπτύσσεται στους δρόμους και απο την άλλη, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου.

Αυτοί οι δύο εξωτερικοί παράγοντες, σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ και άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ, όπως για παράδειγμα η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, αποτελούν τις κυριότερες αιτίες των περισσοτέρων τροχαίων.

Πηγή: Tα στοιχεία αποτελούν έρευνα  του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News