Κρήτη: Αγανάκτηση και προβληματισμό φέρνουν οι απολύσεις στα νοσοκομεία (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Αγανάκτηση και προβληματισμό φέρνουν οι απολύσεις στα νοσοκομεία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία έλαβε χώρα νωρίτερα έξω από την 7η ΥΠΕ με βασικό σύνθημα την ανάκληση των απολύσεων των συμβασιούχων υγειονομικών

Προβληματισμός και αγανάκτηση στους κύκλους των συμβασιούχων των νοσοκομείων της Κρήτης, με τους ίδιους να βρίσκονται χωρίς δουλειά από την μια στιγμή στην άλλη.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί, από τις αρμόδιες αρχές, αναφορικά με την ανανέωση των συμβάσεων μέχρι τα Χριστούγεννα ,όπως οι ίδιοι αναφέρουν, κάτι τέτοιο εν τέλει δεν συνέβη.

Διαβάστε επίσης ⇒ Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Διαμαρτυρία για απολύσεις συμβασιούχων

Τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα την στιγμή που οι κλινικές των νοσοκομείων του Ηρακλείου είναι γεμάτες, με τους εργαζόμενους στις δομές να προσπαθούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Ενδεικτικά σύμφωνα με τα στοιχεία της 7ΥΠΕ Κρήτης για σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου:

Διαμαρτυρία των σωματείων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην 7η ΥΠΕ Κρήτης καθώς όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι ενώ οι ανάγκες αυξάνονται το προσωπικό προσλαμβάνεται και απολύεται κατά το δοκούν και χωρίς σχεδιασμό.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για εργαζόμενους με 3μηνες συμβάσεις προκειμένου να καλύψουν τους συναδέλφους που είχαν τεθεί σε αναστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News