Κρήτη

«Κρήτη Σήμερα»: Δακτυλιώθηκε ο πρώτος σπιζαετός στην Κρήτη για το 2022

«Μέσω του πομπού γνωρίζουμε σε τι ύψος πετάει, με τι ταχύτητα, που ξεκουράζεται και που κυνηγά, ώστε να έχουμε καταγράψει τις συνήθειες του» πρόσθεσε ο Τεχνικός Πεδίου του Προγράμματος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Στην «Κρήτη Σήμερα» μίλησε ο Τεχνικός Πεδίου Προγράμματος «LIFE Bonelli East Med» Κωστής Δαμιανάκης, με αφορμή τον πρώτο σπιζαετό που δακτυλιώθηκε στην Κρήτη για το 2022, γόνο ενός ζευγαριού σπιζαετών που προσπαθούσε επί πέντε χρονιά να αναπαραχθεί χωρίς επιτυχία.

Η διαδικασία τοποθέτησης του πομπού γίνεται σε μικρή ηλικία όταν ακόμα ο νεοσσός είναι έτοιμος να πετάξει, ανέφερε ο κ. Δαμιανάκης. Ο πομπός αυτός, βοηθά στην καταγραφή των συνηθειών του πτηνού. «Μέσω του πομπού γνωρίζουμε σε τι ύψος πετάει, με τι ταχύτητα, που ξεκουράζεται και που κυνηγά, ώστε να έχουμε καταγράψει τις συνήθειες του» πρόσθεσε ο Τεχνικός Πεδίου του Προγράμματος.

Αναφορικά με τον πληθυσμό των σπιζαετών στο νησί ο κ. Δαμιανάκης, ανέφερε ότι «μετά απο τρία χρόνια του Προγράμματος «LIFE Bonelli East Med», έχουν καταγραφθεί 15-20 παραγωγικά ζευγάρια σπιζαετών, άρα ο πληθυσμός τους υπολογίζουμε οτι είναι 40-45 σε όλη την Κρήτη.»

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια