Υδρογονάνθρακες: Αποκαλύψεις για τις έρευνες στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη
Υδρογονάνθρακες: Αποκαλύψεις για τις έρευνες στην Κρήτη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της FLOW ENERGY και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου περιέγραψε καταστάσεις, οι οποίες έβαζαν φραγμό στην έρευνα υδρογονανθράκων στη χώρα μας
  • Ανατροπή μία ανάσα πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ερευνών
  • Η πολιτική βούληση και η διαφορετική πραγματικότητα αν είχαν προχωρήσει οι έρευνες
  • Οι εξελίξεις στην σκιά των δηλώσεων Μητσοτάκη για το φυσικό αέριο
  • Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη, γύρω από τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, με πρόσωπο «κλειδί» στα ζητήματα της ενέργειας την κ. Τερέζα Φωκιανού, να δηλώνει ότι οι εταιρείες πρόκειται να αποχωρήσουν, εξελίξεις που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα όσα υποστήριζε ο Πρωθυπουργός περί επιτάχυνσης των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου στη χώρα μας.

    Η πρόεδρος και διευθύνουσα Σύμβουλος της FLOW ENERGY και πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου περιέγραψε καταστάσεις οι οποίες έβαζαν φραγμό στην έρευνα υδρογονανθράκων στη χώρα μας, εδώ και αρκετά χρόνια, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης ενώ αποκάλυψε στον Γιώργο Σαχίνη ότι δέχθηκε ακόμη και απειλές για τη ζωή της, όταν άνοιξε η ίδια τον δρόμο με την υπογραφή συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, τον Ιούνιο του 2019.

    Όπως είναι γνωστό, οι υπογραφές για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη, έπεσαν το Καλοκαίρι του 2019, με τη συμφωνία να αφορά δύο υποθαλάσσιες περιοχές, συνολικής έκτασης περίπου 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η έρευνα των υποθαλάσσιων οικοπέδων στην Κρήτη θα διαρκέσει 8 χρόνια. Όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει ανατροπή, μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των ερευνών.

    Παράλληλα, η κ. Φωκιανού άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και άλλες εταιρείες στη χώρα μας, στο πλαίσιο της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, αφήνοντας αιχμές για το πολιτικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Εκλεκτοί καλεσμένοι περιέγραψαν στον Γιώργο Σαχίνη πόσο διαφορετικά θα ήταν σήμερα πράγματα για τη χώρα μας στη περίπτωση που είχαν δρομολογηθεί οι έρευνες υδρογονανθράκων από το 2011.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News