Ηράκλειο: Δεν υπάρχει κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στο νησί

Κρήτη
Ηράκλειο: Δεν υπάρχει κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ενδεχομένως τις επόμενες ώρες, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ

Αναστάτωση προκλήθηκε στο νησί της Κρήτης σήμερα Κυριακή 1 Μαίου, έπειτα από πληροφορίες που ήθελαν ένα αγοράκι 14 μηνών να πάσχει από την οξεία ηπατίτιδα, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα και τους γονείς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr και έπειτα από επικοινωνία με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη, μέχρι αυτή την στιγμή δεν καταγράφεται κανένα κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε κινητοποίηση προκειμένου να διασταυρωθεί αν σε κάποια Δημόσια ή Ιδιωτική Δομή του Ηρακλείου, καταγράφεται κρούσμα οξείας ηπατίτιδας, όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Μάλιστα, ενδεχομένως και σήμερα, να υπάρξει, επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Για το περιστατικό, μάλιστα, τοποθετήθηκαν και οι Διοικήτες των δυο νοσοκομείων του Ηρακλείου, οι οποίοι γνωστοποίησαν ότι δεν τίθεται θέμα οξείας ηπατίτιδας.

Από τον ΕΟΔΥ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για κανένα τέτοιο περιστατικό στα νοσοκομεία της Κρήτης. Δεν αποκλείεται το αγοράκι να παρακολουθείται από ιδιώτη παιδίατρο, ο οποίος ωστόσο δεν εμφανίζεται να έχει ενημερώσει τις επίσημες υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο καταγράφονται και στην Κρήτη κρούσματα κοινής ηπατίτιδας σε παιδιά.

Σύμφωνα τον ΕΟΔΥ, ως πιθανό κρούσμα ορίζεται κάθε άτομο ηλικίας κάτω των 16 ετών που εμφανίζεται με τρανσαμινάσες ορού μεγαλύτερες των 500 IU/L (AST ή ALT), χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη από ιούς ηπατίτιδας (A, B, C, D, E) από την 1η Ιανουαρίου 2022.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News