Κατά 60% αυξήθηκαν οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας την εποχή της πανδημία (βίντεο)

Κρήτη
Κατά 60% αυξήθηκαν οι καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας την εποχή της πανδημία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερίδα στον Άγιο Νικόλαος έγινε παρουσία της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη

Αυξημένες σε ένα ποσοστό που φτάνει το 60% καταγράφονται από την έναρξη της πανδημίας, οι καταγγελίες για ενδοοικογενιακή βία στη χώρα, με τα πραγματικά περιστατικά ίσως να ξεφεύγουν ακόμη περισσότερο αριθμητικά. Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του φαινόμενού η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσία της υφυπουργού Υγείας αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας Ζωής Ράπτη, κατά την οποία τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν άκρως ανησυχητικά. 

Με κεντρικό μήνυμα ότι  «η σιωπή απέναντι στη βία δεν είναι λύση» και πως τα άτομα που την υπομένουν  πρέπει την καταγγέλλουν οι ομιλητές στην εκδήλωση εξέφρασαν την ανάγκη διεύρυνσης του προστατευτικού κλοιού για τα θύματα αλλά και στελέχωσης στων αστυνομικών τμημάτων με ειδικούς ψυχικής υγείας που θα αναγνωρίζουν τα σημάδια και θα μπορούν ουσιαστικά να τα στηρίξουν.

Ως βάση της ενδοοικογενειακής βίας οι επιστήμονες όρισαν την συναισθηματική κακοποίηση , συμπληρώνοντας ότι και η ίδια η κοινωνία και τα μέλη της εκτός από την πολιτεία, οφείλουν να ενημερώνονται και να σπάνε τη σιωπή τους, κόβοντας την αλυσίδα της βίας μια για πάντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News