Κρήτη: Προχωρά η αναβάθμιση των δικαστικών μεγάρων - Τι ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης

Κρήτη
Κρήτη: Προχωρά η αναβάθμιση των δικαστικών μεγάρων - Τι ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δρομολογημένη είναι σύμφωνα με τον υφυπουργό δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα, η αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των δικαστηρίων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Δρομολογημένη είναι σύμφωνα με τον υφυπουργό δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα, η αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των δικαστηρίων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στο ετήσιο συνέδριο των Ελλήνων δημοσιολόγων στα Χανιά, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως στην παρούσα φάση στόχος είναι η ομαλή πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη ενώ αναφορικά με την εξέλιξη των διαγωνισμών μέσω ΣΔΙΤ, παρέπεμψε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που είναι η αναθέτουσα αρχή.

«Ήδη έχει προγραμματιστεί ,έχει υπαχθεί στα ΣΔΙΤ ώστε να προχωρήσει το έργο του νέου δικαστικού μεγάρου κι από κει και πέρα σε ότι αφορά στο υφιστάμενο εμείς θα είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε λειτουργική ανάγκη για να βοηθήσουμε με στόχο ο πολίτης των Χανίων να γνωρίζει ότι έχει ομαλή πρόσβαση στη δικαιοσύνη με τους καλύτερους δυνατούς όρους», τόνισε ο υφυπουργός Δικαιουσύνης.

Ο διαγωνισμός αφορά στην ανάθεση των έργων κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στο Ηράκλειο και αναβάθμισης των υφιστάμενων σε Χανιά και Ρέθυμνο ,όπως ανέφερε ο Γιώργος Κώτσηρας.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι τα δικαστικά μέγαρα της Κρήτης περιλαμβάνονται στο πρώτο γκρούπ έργων, ενώ μέσω ΣΔΙΤ προβλέπεται να κατασκευαστούν ή να ανακαινιστούν συνολικά 12 Δικαστικά Μέγαρα με προϋπολογισμό 310 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Ηράκλειο, το νέο δικαστικό μέγαρο σχεδιάζεται για πάνω από 15 χρόνια, με δεσμευμένο οικόπεδο στην παραλιακή λεωφόρο. Η διαγωνιστική διαδικασία του έργου μετά από πολύχρονες καθυστερήσεις, ξεκίνησε ουσιαστικά τον Ιούνιο του 2018, όταν και αποφασίστηκε το νέο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου να ενταχθεί σε ένα ενιαίο σχέδιο με το νέο δικαστικό μέγαρο Έδεσσας. Ωστόσο, το πλάνο διαφοροποιήθηκε.

Ο νέος σχεδιασμός ενέταξε τα δικαστικά μέγαρα των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου στο ίδιο πακέτο, με τη διαφορά πως μόνο στην τελευταία περίπτωση προβλέπεται ανέγερση νέου κτηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News